Η ΑΕΚ μπορεί, να αγωνισθεί στη Β΄ Εθνική Κατηγορία χωρίς τα χρέη της Π.Α.Ε.

Επί τέλους – τέλος. Όχι για την Α.Ε.Κ. μας, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, αλλά για την επιχείρηση διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ονόματος και της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας την Π.Α.Ε. των αμετόχων και των πάσης φύσεως υπηρετών τους που  είχαν καθίσει στο σβέρκο της, την εξουσίαζαν, την εκμεταλλεύτηκαν και τελικά την οδήγησαν στην καταστροφή.

Από χθές, μετά την απόφαση των αμετόχων για τη λύση της Π.Α.Ε. η εταιρεία τους έπαυσε, πλέον, να υπάρχει. και δεν μπορεί, πλέον, να συνεχίσει το σκοπό της που ήταν η συμμετοχή της επαγγελματικής ομάδας της Α.Ε.Κ. στο επαγγελματικό πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας (FOOT BALL 1) . Η Π.Α.Ε. διατηρείται μόνο για το σκοπό της εκκαθαρίσεως, ενώ το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα  Β΄ Εθνικής κατηγορίας (FOOT BALL 1) περιήλθε , πλέον, στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. που μπορεί να το ασκήσει, παρά το γεγονός ότι είναι ερασιτεχνικό σωματείο, μέσω της δημιουργίας Τμήματος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (Τ.Α.Π.), όπως ρητά ορίζει ο αθλητικός νόμος .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 110 του αθλητικού νόμου (2725/1999), όπως ισχύει σήμερα «Οι Π.Α.Ε. που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής( δηλ της τελευταίας επαγγελματικής  που έγινε τώρα Β’) Κατηγορίας, δύνανται μετά από σχετική απόφαση των μετόχων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, να αποφασίσουν τη λύση τους και με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου να αντικατασταθούν από τα Τμήματα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Τ.Α.Π.), ιδρυόμενα σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και τα οποία υποκαθιστούν τις αντίστοιχες Π.Α.Ε. μόνο στα αγωνιστικά τους δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Δηλαδή , με άλλα λόγια, μετά την απόφαση για λύση και θέση σε εκκαθάριση της Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε. , η επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου περιήλθε, πλεον,  στην  Ερασιτεχνική, η οποία αποτελεί ξεχωριστό νομικό πρόσωπο της Π.Α.Ε. με διαφορετικό Α.Φ.Μ. , αλλά μόνο ως προς τα αγωνιστικά της δικαιώματα και υποχρεώσεις, και δεν θα αναλάβει τα χρέη της Π.Α.Ε. . Στην περίπτωση αυτή η Ερασιτεχνική πρέπει , να ιδρύσει Τ.Α.Π. το οποίο θα λάβει μέρος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ΦΟΥΤΜΠΟΛΛΙΝΓΚ 1 (Β΄ Εθνική κατηγορία), η οικονομική διαχείριση του οποίου μπορεί να ανατεθεί σε ένα ή περισσότερα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.(Μελισσανίδης και λοιποί χρηματοδότες). σύμφωνα με τα άρθρα 60 και 61 του Αθλητικού Νόμου.

Το Τ.Α.Π. δεν έχει αυτοτελή νομική προσωπικότητα και Α.Φ.Μ. αλλά λειτουργεί με το Α.Φ.Μ. της Ερασιτεχνικής, και με αυτό  θα πάρει  φορολογική ενημερότητα για τη συμμετοχή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ 1.

Γιαυτό θεωρούμε ότι, αποτελεί ευτυχή συγκυρία η αυριανή Συνέλευση της Ερασιτεχνικής, κατά την οποία και στο θέμα 9ο της ημερησίας διάταξης, αντί για τη δημιουργία Ειδικής Διοικούσας Επιτροπής για το τμήμα ποδοσφαίρου, να αποφασισθεί η δημιουργία Τμήματος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (Τ.Α.Π.) για να λάβει μέρος η ομάδα μας ποδοσφαίρου στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Απο τα πιό πάνω βγαίνει το συμπέρασμα  ότι και στη Β΄ Επαγγελματική κατηγορία άν αγωνισθεί η ομάδα μας, θα απαλλαγεί απο τα τεράστια χρέη που βαρύνουν την Π.Α.Ε. και θα εξυγιανθεί άμεσα, θα έχει όμως κερδίσει μια κατηγορία.

Με την απόφαση που λήφθηκε να αγωνισθεί η ομάδα  στο Ο.Α.Κ.Α  και με το Δ. Μελισσανίδη αρχηγό και εμπνευστή , θα συσπειρωθεί ο κόσμος της Α.Ε.Κ. στην κοινή προσπάθεια, με αποτέλεσμα να διατεθούν τουλάχιστον 30.000 εισιτήρια διαρκείας που θα υπερκαλύψουν τα έξοδά της, με δεδομένο ότι δεν θα την ακλουθούν τα χρέη  της Π.Α.Ε..

Αθήνα  6 Ιουνίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ