Αθήνα 25/5/2013

Κ. Ευάγγελο Ασλανίδη

ΓΛΥΦΑΔΑ

Κύριε Ασλανίδη,

Όπως σας εκθέσαμε και προφορικά, κατά την συνάντηση μας, αποτελούμε  ομάδα απλών φιλάθλων της Α.Ε.Κ., με  γνώσεις αλλά και πρακτικές εμπειρίες για τα θέματα που την απασχολούν. Ασχολούμαστε με τον προβληματισμό, την έρευνα, τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων ανιδιοτελώς και μόνο από αγάπη προς την Ιδέα Α.Ε.Κ. με στόχο όπως με εποικοδομητικές προτάσεις, επιστημονικά και πρακτικά τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες, να βοηθήσουμε στη διάσωση και εξυγίανσή της και  να την ξανακάνουμε  μεγάλη και τρανή,  όπως ήταν στο ένδοξο παρελθόν της.

Δεν είμαστε παράγοντες, επενδυτές, μάνατζερ κ.λ της ομάδας μας και ούτε επιδιώκουμε να την διοικήσουμε. Απλά και χωρίς  καμία ιδιοτέλεια ή αντιπαροχή θέλουμε να την βοηθήσουμε να ξαναγίνει μεγάλη, όπως  και κάθε αγνός φίλαθλος της Α.Ε.Κ. Παράλληλα όμως, αγωνιζόμαστε για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που την έφεραν σε αυτό το χάλι και την οδήγησαν στην ταπείνωση της Γ΄  κατηγορίας.

Με τις πιο πάνω θέσεις, συναντηθήκαμε προχθές και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την προσπάθεια του Δ. Μελισσανίδη, τον οποίο εκπροσωπείτε, για την ταχεία προώθηση της κατασκευής του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, την αναδιοργάνωση της ποδοσφαιρικής ομάδας  και τις επικείμενες εκλογές της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.

Και ως προς τα θέματα του γηπέδου και της αναδιοργάνωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας, έτσι όπως την κατάντησαν  οι δήθεν «σωτήρες», συμφωνήσαμε ότι, με τις σημερινές συνθήκες, οι προτάσεις Μελισσανίδη αποτελούν δυναμική αφετηρία

Η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της Α.Ε.Κ έχει καταθέσει από καιρό ολοκληρωμένη πρόταση για την εξυγίανση και ανασυγκρότηση της ομάδας, επιδιώξεις που αποτελούν μόνιμο και σταθερό προσανατολισμό μας.

Ως προς τις εκλογές της Ερασιτεχνικής συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αποτελέσουν ενωτική διαδικασία και γιαυτό θα πρέπει να καταρτισθεί ένα και μόνο ψηφοδέλτιο υπό την ηγεσία του κ. Κοτσάτου, προτείναμε όμως, να συμπεριληφθούν σε αυτό και τρίτοι, εκτός των επιλογών Κοτσάτου, που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα κι έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν στην επίτευξη των σκοπών της Α.Ε.Κ. στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Με την παρούσα, διευκρινίζοντας τα όσα σας εξέθεσε η αντιπροσωπεία μας, προτείνουμε , συγκεκριμένα τα εξής:

1.- αντί να περιλαμβάνονται 20 – 25 υποψήφιοι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο επιλογής  Κοτσάτου, να αυξηθεί ο αριθμός αυτών κατά 5 – 10 ακόμη υποψηφίους, με τη συμμετοχή και άλλων, τρίτων υποψηφίων που θα προέρχονται από διαφορετικές ομάδες φιλάθλων και οπαδών της Α.Ε.Κ.

2.- με τον τρόπο αυτό τα μέλη του σωματείου – ψηφοφόροι, θα μπορέσουν να επιλέξουν τους πλέον ικανούς υποψηφίους. Έτσι θα αποφευχθεί το δίλημμα του ψηφοφόρου, όταν, οι κατ’ αυτόν ικανοί υποψήφιοι, βρίσκονται σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Δηλ. θα μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να βάζει μέχρι 15 σταυρούς στους υποψηφίους του ενιαίου ψηφοδελτίου, θα εκλεγούν δε  οι 15  που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους.

3.- όλοι οι υποψήφιοι θα αποδεχθούν ως επικεφαλή του ενιαίου συνδυασμού τον κ. Κοτσάτο, ο οποίος και θα εκλεγεί Πρόεδρος του σωματείου.

Διευκρινίζουμε και πάλι, προς άρση παρεξηγήσεων, ότι η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της Α.Ε.Κ. δεν προτίθεται να εισέρθει σε εκλογικές διαδικασίες αυτοτελώς, γιατί αυτό δεν είναι στους σκοπούς της. Κανένας όμως δεν μπορεί να απαγορεύσει στα μέλη μας να θέσουν υποψηφιότητα, αν το επιθυμούν, γιατί τέτοια απαγόρευση θα ήταν εντελώς αντιδημοκρατική και απαράδεκτη.

Με την παρούσα προσπάθεια μας επιθυμούμε να βρεθεί λύση ώστε να  σχηματισθεί ενιαίο και ενωτικό ψηφοδέλτιο και να αποφευχθεί η διάσπαση της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Α.Ε.Κ. και τίποτε άλλο.

Αναμένοντας απάντησή σας, το συντομότερο δυνατό, δεχτείτε τους αεκτζίδικους χαιρετισμούς μας.

Αθήνα 25 Μαΐου 2013

Η

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.