ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΙΛΑΜΕ!!!

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στην Α2. Αυτό για να γίνει, και μάλιστα δύο μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όταν όλοι την είχαν εγκαταλείψει, είχαμε επιστρατεύσει όλες τις δυνατότητες και ικανότητες μας ΤΟΤΕ!!        

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής είχε συμφωνήσει με πολλές επιφυλάξεις και αστερίσκους.
Την προσπάθεια αυτή ο επικεφαλής της ORIGINAL Δ. Χατζηχρήστος την είχε αποκαλέσει, καταμεσής τού πρωταθλήματος, «μεγάλη μπαρούφα».

Έτσι κύλησε η αγωνιστική περίοδος και η ΑΕΚ μας, παρότι δεν πέρασε στην Α1 βρισκόταν πολύ κοντά και είχε φθάσει σε ικανοποιητικό αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ, στο σύνολό της και με τα μέλη της στην προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ-ΑΕΚ (Βασίλη Καπετανόπουλο, Μιχάλη Πουλαντζά και Νίκο Σταθάκο) πρότεινε σχέδιο ολοκληρωμένο για τη διάσωση και εξυγίανση της ΚΑΕ-ΑΕΚ, σε συμφωνία και με πρωτεργάτες, μάλιστα, τους παλαίμαχους του μπάσκετ.

Η πρόταση μας στηριζόταν:

1.    Στην εισροή χρημάτων με την αύξηση τού Μετοχικού Κεφαλαίου.

2.    Στην ευρεία διασπορά των μετοχών της αυξήσεως στους φιλάθλους μας.

3.    Την προηγούμενη ποσοτική αναδιάρθρωση των οφειλών («κούρεμα») κ.λ.π.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο μας έγινε αποδεκτό, από τον N. Γεωργαντζόγλου ο οποίος ήταν και ο χρηματοδότης. Ομόφωνα αποδεκτό από τη Διοίκηση της Ερασιτεχνικής και από τον κ. Φιλίππου. Έγινε μάλιστα και Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ-ΑΕΚ (Φιλίππου 90%, Ερασιτεχνική 10%), στην οποία αποφασίστηκε, ομόφωνα, η υλοποίηση της πρότασής μας.

Η απόφαση αυτή έμεινε στα χαρτιά και δεν υλοποιήθηκε, για δύο, κυρίως, λόγους.

Α. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μας χορήγησε άδεια, γιατί οι προηγούμενες Διοικήσεις της ΚΑΕ-ΑΕΚ δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμούς των τριών (3) τελευταίων χρήσεων, στην Εφημερίδα της Κυβρνήσεως. Η τυπική αυτή παράλειψη μπορούσε να καλυφθεί με κόστος 15.000 ευρώ (αμοιβές Ορκωτών Ελεγκτών, υπογραφές Καραμανλή - λογιστή για έγκριση Ισολογισμού).

Β. Δυστυχώς, στο σημείο αυτό και ενώ όλα είχαν δρομολογηθεί – είχε γίνει και σύσκεψη των παλαιμάχων, στο «ΤΙΤΑΝΙΑ» – ο  Γεωργαντζόγλου, εντελώς αψυχολόγητα, στράφηκε εναντίον του Ι. Φιλίππου, «έχυσε όλο το γάλα» που είχαμε μαζέψει, παρασύρθηκε από διάφορους, που δεν ήθελαν να εξυγιανθεί, οριστικά και αμετάκλητα, η ΚΑΕ-ΑΕΚ και ν’ αναλάβει τη Διοίκηση και τη διαχείριση ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν γνωρίζουμε ΓΙΑΤΙ.

Το τραγικό είναι ότι :

        Α. Δεν ολοκληρώθηκε το σχέδιο μας.                                                                                                                
        Β. Ο  Γεωργαντζόγλου έχασε όλα τΑ χρήματα πού έβαλε στην ομάδα. Χρήματα που είχε συμφωνηθεί να κεφαλαιοποιηθούν (να γίνουν μετοχές) και μ’ αυτά και μόνο θ’ αποκτούσε την πλειοψηφία του Μετοχικού Κεφαλαίου της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, σ’ ένα απολύτως ρεαλιστικό, εξυγιασμένο και βιώσιμο τοπίο.

Οι ευθύνες του Ι. Φιλίππου, καθώς και όλων όσων τον πολέμησαν, απέναντι στην ομάδα μας, είναι εγκληματικές, ειδικά όσον αφορά το απώτερο παρελθόν.

ΟΜΩΣ
Πρέπει να επισημάνουμε, ότι ο Ι. Φιλίππου, έστω και αργά, είχε συμφωνήσει στα πλαίσια του σχεδιασμού και τα παρακάτω:

•    Ν’ αναλάβει, προσωπικά, την εξόφληση κάθε οφειλής, που είχε δημιουργηθεί από τις Διοικήσεις του ίδιου και των επιλογών του. (Κάτι που δεν το κάνουν στην Π.Α.Ε.)

•    Να παραιτηθεί από κάθε ατομική απαίτηση του ίδιου και των συνεργατών του, κατά της ΚΑΕ.

Δεν συμφώνησε, ως προς τα χρέη ύψους 1.500.000 ευρώ, που αφορούσαν Διοικήσεις επιλογής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ( Δρόσου και Καραμανλή).

Αυτά μπορούσαν να διακανονιστούν από την ΚΑΕ-ΑΕΚ, σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική και τους, Δρόσο και Καραμανλή.

Όλα τα παραπάνω ήσαν γνωστά, σ’ όλους τούς ενδιαφερόμενους, από τον Απρίλιο το 2012. Στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής δεν έγινε ΠΟΤΕ καμία συζήτηση. Από τον Τύπο μαθαίναμε για επικείμενες λύσεις και πιθανές αναμείξεις διαφόρων παραγόντων.

Επειδή τελείωνε η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα μπάσκετ, το μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ και μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Β. Καπετανόπουλος, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 επικοινώνησε, τηλεφωνικά, με τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Κ. Παπαδημητρίου, προκειμένου να πληροφορηθούμε, για το πως έχουν τα πράγματα. ΤοΥ απέστειλε, μάλιστα και e-mail, με τις απόψεις μας, για την ΚΑΕ-ΑΕΚ. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 11:30 κάλεσαν τον Β. Καπετανόπουλο σε έκτακτο Δ.Σ. για τις 17:00 την ίδια μέρα. Ήταν αδύνατο να παραστεί, λόγω ανυπέρβλητου προσωπικού κωλύματος. Όμως οι θέσεις και οι απόψεις μας καίτοι από καιρό δημοσιοποιημένες τους είχαν γνωστοποιηθεί και ηλεκτρονικά.

Στο αποκορύφωμα των μεθοδεύσεων τους αυτών πληροφορηθήκαμε, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, ότι η ομάδα είχε ήδη δηλωθεί στη Β’ κατηγορία. Για ποιο λοιπόν λόγο έγινε η μεταγενέστερη συνεδρίαση, αν όχι για να νομιμοποιήσει μια παράτυπη ενέργεια; Γιατί, την τελευταία μέρα, αν όχι για να δημιουργηθούν τετελεσμένα; Και να πουν, πως δεν γινόταν αλλιώς! Μας είπαν: «Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις». Μάλιστα, ο νομικός Α. Αλεξίου έβγαλε και ένα σύνθημα: «Β’ Εθνική ή ΤΙΠΟΤΑ»!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ «ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»!!!

Ας πούμε μιά-δυό.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορούσε να παρακαμφθεί. Πώς; Αν η πρόταση δημόσιας εγγραφής στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου περιοριζόταν μέχρι τους εκατό (100) νέους μετόχους, που θα κάλυπταν την αύξηση (ακούστηκαν προσφορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ από διάφορους). Στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η ομάδα να δηλωνόταν στην Α2, με μεγάλη πιθανότητα ν’ αγωνίζεται, φέτος, στην Α1.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΙΛΑΜΕ. ΓΙΑ ΤΗ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»!!!

Αυτό ακριβώς έκανε ο Απόλλωνας Πάτρας (ΚΑΕ), μετά την άνοδό του στην Α1 και δεν μπορούσε η «Βασίλισσα» να βρει 100 ΑΕΚτζήδες για να βάλουν, κατά μέσο όρο, 2.000 ευρώ; Έτσι, θα έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα και, αμέσως μετά, θα εφαρμοζόταν το πλάνο ευρείας διασποράς των μετοχών στους φιλάθλους, όπως είχε αποφασιστεί.

Απορούμε, γιατί ο Α. Αλεξίου δεν συνένωσε αυτά που διέθετε, όταν ο Ν. Γεωργαντζόγλου ζητούσε, απεγνωσμένα, βοήθεια και στήριξη. Ποιους εξυπηρετεί η «κάθοδος στον Άδη» της ομάδας μας. Γιατί αγνόησαν την αρχή : «Δεν πας παρακάτω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όταν μπορείς να κρατηθείς και ν’ ανέβεις»!!

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αυτο-υποβιβασμός αθλητικής ομάδας και μάλιστα της ΑΕΚ. «Να δολοφονείται», από την ίδια τη Διοίκησή της. Το πιο εξοργιστικό όμως είναι :

•    Να θριαμβολογούν για την «αυτοκτονία»

•    Να παρουσιάζεται για μοναδική λύση.

•    Να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

•    Να λένε, ότι με τον υποβιβασμό της, θα διαγραφούν τα χρέη και ότι θα την επαναφέρουν στην Α1, υγιή και ξεχρεωμένη, σε δύο (2) χρόνια.

Η ΚΑΕ-ΑΕΚ, ούτε υποβιβάστηκε, όπως λέει ο νόμος, ούτε λύθηκε. Εξακολουθεί να υπάρχει, με τα χρέη της και βασικό μέτοχο τον Ι. Φιλίππου. Αλλά και αν λυθεί, επακολουθεί το στάδιο της εκκαθάρισης, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τριάντα μήνες, από τον υποβιβασμό ή σε πέντε χρόνια, κατά το καταστατικό της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ. Τα μελέτησαν, αυτοί που πήραν την απόφαση «αυτοκτονίας»; Εμείς, τους προβληματίζουμε και δεν θα επεκταθούμε, σεβόμενοι την ιστορία της Α.Ε.Κ.!!!     

Εμείς προσπαθήσαμε. Με μοχλό τους παλαίμαχους και τη συμπαράσταση ανθρώπων που βρέθηκαν στο Στάδιο και έζησαν την εποποιΐα του 1968 και θλίβονται, για το κατάντημά της Βασίλισσας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, σύμφωνα με τους νόμους  και με αυτά που γνωρίζουμε. Έγκαιρα. Πειστικά. Ολοκληρωμένα. Καθαρά. ΑΕΚτζίδικα. Προτείναμε λύση που εξυπηρετούσε, βασικά, την ομάδα μας, αλλά και αυτούς που διετέλεσαν Πρόεδροι και Δ/ντες Σύμβουλοι, γιατί θα απέφευγαν τις εναντίον τους, ατομικά, αστικές και ποινικές διώξεις, τους πιστωτές – παίκτες, γιατί θα εξασφάλιζαν ένα μέρος, τουλάχιστον, των απαιτήσεών τους, τον Γεωργατζόγλου, για τα χρήματα που  έβαλε και τους νέους παίκτες, που θα αγωνίζονταν στην Α2 κατηγορία, τουλάχιστον.

Το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, από αγάπη για την Α.Ε.Κ.

Ζητάμε από τη Διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να κάνει Γενική Συνέλευση, ΤΩΡΑ.  Να εξηγήσει στους φιλάθλους την απόφασή της, για την Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ Να μας πει, ποιος είναι υπόχρεος, για τα χρέη που θα δημιουργηθούν, από τη συμμετοχή στη Β΄ κατηγορία. Αναμένουμε!!!

 

Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης της ΚΑΕ-ΑΕΚ.
και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ.

Βασίλης Καπετανόπουλος
Μιχάλης Πουλαντζάς
Νίκος Σταθάκος

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

765655
ΣήμεραΣήμερα91
ΧθεςΧθες169
ΕβδομάδαΕβδομάδα246
ΜήναςΜήνας5183
ΣυνολικάΣυνολικά765655
Επισκέπτες Online 5

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook