ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ Π. ΑΘΗΝΗ

      Συμφωνούμε στη φιλοσοφία της πρότασης Π. Αθηνή, ότι μόνο ο κόσμος της Α.Ε.Κ. μπορεί να τη σώσει, από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Διαφωνούμε, όμως, με τη μεθόδευση της σωτηρίας, γιατί εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή του κόσμου της Α.Ε.Κ. στο μετοχικό κεφάλαιο, τη διοίκηση, τη διαχείριση και τον έλεγχο της Π.Α.Ε. με την Κοινωνικοποίησή της και όχι στη δημιουργία μιας άλλης «Holding» εταιρείας, που θα ελέγχει, έμμεσα, την Π.Α.Ε. Δηλαδή εμείς προτείνουμε, ο κάθε φίλαθλος της Α.Ε.Κ. να μπορεί, ο ίδιος, έστω και με μία μετοχή, να παρίσταται στις Γ.Σ. να ζητά πληροφορίες, να ελέγχει και να ψηφίζει.

       Σχετικές προτάσεις έχουμε υποβάλει  σε όλες τις Γ.Σ. της ΑΕΚ-Π.Α.Ε, από το τέλος του 2009, περιλήψεις των οποίων έχουν καταχωρηθεί στα αντίστοιχα πρακτικά. Ειδικά, όμως, στη Γ.Σ. της 2ας/12/2011, παρουσία και του Ν. Νοτιά, τόσοι εμείς, οι μικρομέτοχοι, όσο και η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ, με έγγραφό της, έχουμε καταθέσει γραπτή πρόταση, την οποία αναπτύξαμε και προφορικά, απόσπασμα από της οποίας έχει ως εξής :

 anakoinosi-20-06-12 1

anakoinosi-20-06-12 2  

                        Η πρότασή μας αυτή, δεν έτυχε ουδεμίας, απολύτως, δημοσιότητας, μάλλον αποκρύφτηκε, σκόπιμα, ενώ προβλήθηκαν, θεαματικά, αόριστες προτάσεις αοράτων επενδυτών εκπροσωπούμενων από κάποιο τυχάρπαστο δικηγόρο.

                Με την πρότασή μας αυτή, ζητάμε να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 20 εκ. ευρώ, που θα καταβληθούν σε δύο ετήσιες δόσεις, επειδή το σύνολο των ιδίων της κεφαλαίων (καθαρή θέση), στον ισολογισμό της 30/6/2011, είναι αρνητικό (-) κατά -18.479.801 ευρώ, πρέπει να αυξηθεί το κεφάλαιό της, τουλάχιστον, ισόποσα, γιατί αλλιώς, όπως είχαμε επισημάνει, δεν θα μπορεί να λάβει άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

             Με άλλα λόγια,  χρειάζεται να μπουν, άμεσα, στο ταμείο της ΑΕΚ-Π.Α.Ε. μετρητά, ο μόνος δε τρόπος που μπορούν να βρεθούν  χρήματα  είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, με έκδοση νέων μετοχών. Ο δανεισμός μπορεί να αποτελέσει τρόπο εξασφάλισης  προσωρινής ρευστότητας, αλλά δεν εξαλείφει την αρνητική θέση των ιδίων κεφαλαίων, αντίθετα, την κάνει χειρότερη.

            Η αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να καλυφθεί από τους τωρινούς μετόχους. Αν, όμως, αυτοί δεν   επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου, όπως δηλώνουν,  τότε ας ανοίξουν τις πόρτες της εταιρείας, με απόφασή τους, στη Γ.Σ., για να μπουν νέοι μέτοχοι, μεταξύ αυτών και οι προτεινόμενοι από τον κ. Αθηνή, για να καλύψουν την αύξηση, η οποία πρέπει να είναι 20 εκ. ευρώ, τουλάχιστον. Εμείς προτείνουμε ελάχιστο ποσό συμμετοχής τα 30 ευρώ, που θα καταβληθούν 15 ευρώ τώρα και τα υπόλοιπα του χρόνου.

          Η αύξηση θα γίνει με δημόσια προσφορά, με άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέσω αναδόχου Τραπέζης, όπως ακριβώς γίνεται η εισαγωγή μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο, για να υπάρξει διαφάνεια. 

          Παράλληλα, η πρότασή μας περιλαμβάνει τροποποίηση του καταστατικού, για να καθιερωθεί η απλή αναλογική, στην εκλογή Δ.Σ., η ψήφος εξ αποστάσεως  και οι αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και κυρίως αυτές του διαρκούς εσωτερικού ελέγχου και της εσωτερικής οργάνωσης.  

          Νομίζουμε, ότι η πρότασή μας είναι απλή και ρεαλιστική. Αν, κινητοποιηθούμε όλοι και προσελκύσουμε 25.000 φιλάθλους της Α.Ε.Κ., από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα καταθέσουν 400 ευρώ, κατά μέσο όρο, τώρα και 400 του χρόνου, είναι εύκολο να συγκεντρωθούν τα 20 εκ. ευρώ.

         Μια άλλη πρόταση είναι ο συνδυασμός αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, με παροχή εισιτηρίων διαρκείας. Με δεδομένο, ότι οι φόροι και κρατήσεις των εισιτηρίων ανέρχονται σε ποσοστό 45%, ενώ ο φόρος αύξησης του Μ.Κ. είναι μόνο 1%.

ΑΘΗΝΑ  20 Ιούνη 2012

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ - ΠΑΕ

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

788623
ΣήμεραΣήμερα449
ΧθεςΧθες266
ΕβδομάδαΕβδομάδα694
ΜήναςΜήνας3710
ΣυνολικάΣυνολικά788623
Επισκέπτες Online 2

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook