Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Από πέρυσι τον Ιανουάριο 2010, στην τακτική Γενική  Συνέλευση της Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ, για έγκριση του Ισολογισμού της περασμένης χρήσεως, όταν ο Ισολογισμός της 30ής/6/2009, εμφάνιζε, σύνολο ζημιών 24.080955,03 ευρώ, αρνητικό σύνολο ιδίων κεφαλαίων (καθαρή θέση) - 3.208214,13 και σύνολο υποχρεώσεων 61.301.381,88, μέλη της Ενώσεώς μας είχαν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στους κ.κ. μετόχους, για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας  και σε ποια συρρίκνωσή της θα οδηγούσε η κατάσταση αυτή.

Τότε, μας κατηγόρησαν ως κινδυνολόγους και ότι, δήθεν, έφταιγε η παλιά διοίκηση και έφεραν νέα, για να σώσει την Π.Α.Ε.

Στον Ισολογισμό, όμως, της 30ης/6/2010, που συνέταξε η νέα διοίκηση, τα πιο πάνω μεγέθη είχαν αυξηθεί, τρομακτικά. Έτσι, το σύνολο των ζημιών έγινε 42.299.597,22, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων (καθαρή θέση) είχε αρνητικά τετραπλασιασθεί, ανερχόμενο σε -11.652.685,02, το δε σύνολο των υποχρεώσεων, παρά τις πωλήσεις παικτών, είχε παραμείνει στα 60.393.339.05 ευρώ.

Σήμερα , δεν γνωρίζουμε που έχει πάει η κατάσταση. Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, αλλά και από δηλώσεις των εκπροσώπων της Π.Α.Ε., ότι κινδυνεύει ακόμη και η αδειοδότησή της, για το προσεχές Εθνικό πρωτάθλημα και για τη συμμετοχή της στις διεθνείς διοργανώσεις αγώνων ποδοσφαίρου.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της Α.Ε.Κ., σε τέσσερεις Γ.Σ. και με συνεχείς ανακοινώσεις, πρότεινε την οικονομική και διαχειριστική εξυγίανση της Π.Α.Ε., με την Κοινωνικοποίησή της, δια της ευρείας διασποράς μετοχών, με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την  εφαρμογή των Αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης, για να μην επαναληφθούν αυτά που καταγγέλλονται, ότι έγιναν στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, όμως :

            α) Σε μια εποχή, που έχουν επικρατήσει στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα οι ποδοσφαιρικές οι ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου (Ισπανίας , Πορτογαλίας), που είναι πλήρως κοινωνικοποιημένες, εμφανιζόμενες με τη μορφή Αθλητικών Σωματείων, όπως ήταν και προ του 1979, οι Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

             Β) Σε μια εποχή, που λόγω και της οικονομικής κρίσεως γενικεύεται η εφαρμογή του μοντέλου της Κοινωνικής Επιχειρήσεως,  διεθνώς, για όλες τις επιχειρήσεις, γενικά, με τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και αποτελεί το οικονομικό μοντέλο που θα επικρατήσει κατά τον 21ο αιώνα, κατά τη γνώμη ειδικών οικονομολόγων, για να αντιμετωπισθεί η οικονομική ύφεση.

Πληροφορούμεθα, ότι οι κ.κ. μέτοχοι της Π.Α.Ε. ψάχνουν να βρουν άλλους σωτήρες – θεούς,  για να τους προσκυνήσουν οι πιστοί, να διαθέσουν τα χρήματά τους, που θα τα διαχειρίζονται διάφοροι «επιτήδειοι», με τον τρόπο που οι ίδιοι κ.κ. μέτοχοι καταγγέλλουν, ότι τα διαχειρίστηκαν άλλοι, στο παρελθόν.     

Ε! Όχι κ.κ. μέτοχοι, Φτάνει, πιά. Αν δεν μπορείτε να «οδηγήσετε» την Α.Ε.Κ., αφήστε να τη σώσει ο Λαός της, με την ευρεία συμμετοχή του, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ταυτόχρονη τροποποίηση του καταστατικού, (εφαρμογή Εταιρικής Διακυβέρνησης, απλή αναλογική στην εκλογή διοίκησης, ψήφος εξ αποστάσεως), όπως γραπτά σας έχουμε αναπτύξει, στις Γενικές Συνελεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ τους απανταχού Αεκτζήδες, να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Π.Α.Ε και να ψηφίζουν τα όργανά της, εξ αποστάσεως, όπως προτείνουμε. Η συμμετοχή τους αυτή, στο κεφάλαιο και στη λήψη αποφάσεων, θα τους δώσει κίνητρο, για να βρίσκονται κοντά στην ομάδα μας, σε όλες τις εκδηλώσεις της. 

Κανένας δεν αποκλείει τη συμμετοχή σας στην αύξηση του κεφαλαίου, αν το επιθυμείτε. Αν όχι, μη, περνάτε θηλειά στο λαιμό της Α.Ε.Κ., με την άρνησή σας να ψηφίσετε, σε Γ.Σ., τις απαιτούμενες για την Κοινωνικοποίηση, αποφάσεις.

Η απόφασή σας πρέπει να είναι άμεση, για να μην θρηνήσουμε θλιβερές συνέπειες.           

                                        

      Αθήνα 24 Μαρτίου 2011      

                                         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.  

 

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

671833
ΣήμεραΣήμερα173
ΧθεςΧθες193
ΕβδομάδαΕβδομάδα579
ΜήναςΜήνας6519
ΣυνολικάΣυνολικά671833
Επισκέπτες Online 7

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook