feg

ZERO HEDGE, DEC 18, 2021

Authored by Michael Snyder via The Economic Collapse blog,

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Σε αυτό το άρθρο θα γράψω για κάτι για το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να ενδιαφέρεται λιγότερο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί απλά δεν ενδιαφέρονται για την Ουκρανία,

τις στρατιωτικές προετοιμασίες της Ρωσίας για πόλεμο ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Αλλά στη Ρωσία, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Γίνεται συνεχής συζήτηση για το ενδεχόμενο πολέμου με τη Δύση, και υπάρχει μεγάλη απαισιοδοξία ότι θα μπορέσει να αποφευχθεί.

Για τους Ρώσους, αυτή είναι πραγματικά η μεγαλύτερη κρίση με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων της Κούβας τη δεκαετία του 1960. Οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οι δυτικοί πύραυλοι δεν πρέπει να σταθμεύσουν στην Ουκρανία, και έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Χρησιμοποιούν την ίδια λογική που χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας. Δεν θέλαμε οι Ρώσοι να έχουν πυραύλους στην Κούβα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πλήξουν τις μεγάλες πόλεις μας μέσα σε λίγα λεπτά, και ομοίως οι Ρώσοι δεν θέλουν πυραύλους στην Ουκρανία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πλήξουν τις μεγάλες πόλεις τους μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εγκρίνει ποτέ μια εισβολή στην Ουκρανία είναι να περάσει μια από τις στρατηγικές του «κόκκινες γραμμές».

Αλλά αντί να αμβλύνουν τις εντάσεις και να προσπαθήσουν να συζητήσουν τα προβήματα, οι δυτικοί ηγέτες συνεχίζουν να προκαλούν τη Ρωσία.

Αν συνεχίσουν απερίσκεπτα να σπρώχνουν την αρκούδα, κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και θα έχουμε έναν πόλεμο που κανείς δεν θέλει. Τα ακόλουθα είναι 7 σημάδια ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία μόλις ήρθε ακόμα πιο κοντά…

#1 Παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει ότι μια τέτοια κίνηση θα περάσει μια από τις “κόκκινες γραμμές” του, η Ουκρανία μόλις πληροφορήθηκε ότι τελικά θα της επιτραπεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ…

Αντιμετωπίζοντας μια δομική απειλή από τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας από τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ σε συνεδρίαση την Πέμπτη και εξέφρασε νέα δέσμευση ότι η χώρα του θα μπορούσε τελικά να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία παρά τις έντονες αντιρρήσεις των Ρώσων γειτόνων της.

#2 Η Ουκρανία έχει συγκλονίσει τον κόσμο ανοίγοντας τα καταφύγια βομβών στο Κίεβο…

Η Ουκρανία έχει ανοίξει καταφύγια βομβών στην πρωτεύουσα του έθνους, καθώς οι φόβοι για ρωσική εισβολή αυξάνονται στα ύψη. Την Τετάρτη, Ουκρανός υπουργός και πρώην ανώτερος κατάσκοπος προειδοποίησαν ότι η σύγκρουση ενδέχεται να εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Μάρθα Ράντατς του ABC αναφέρει ότι μετά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι Ρώσοι μετέφεραν άλλα 10.000 στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

#4 Η ΕΕ προειδοποιεί για «τεράστιο κόστος για τη Ρωσία» εάν υπάρξει περισσότερη «επιθετικότητα» προς την Ουκρανία…

«Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία επιλέγει μια επιθετική στάση απέναντι στους γείτονές της. Και όπως κατέστησαν σαφές η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι της στην G-7, περαιτέρω επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας θα έχουν τεράστιο κόστος για τη Ρωσία”» δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

#5 Οι τράπεζες στη Λευκορωσία ετοιμάζονται να στραφούν στην έκδοση SWIFT της Ρωσίας λόγω των επικείμενων κυρώσεων από τη Δύση…

Οι λευκορωσικές τράπεζες προετοιμάζονται για αυστηρότερες δυτικές κυρώσεις, προσυπογράφουν την εναλλακτική λύση της Ρωσίας στο SWIFT, το διεθνές δίκτυο χρηματοοικονομικών μηνυμάτων που στηρίζει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.

Το Ρωσικό Σύστημα Μεταφοράς Οικονομικών Μηνυμάτων (SPFS) έχει περισσότερους από 400 εγχώριους χρήστες — σχεδόν κάθε αδειοδοτημένο Ρώσο δανειστή — αλλά χρησιμοποιείται μόνο από 38 τράπεζες από εννέα άλλες χώρες. Το SPFS, που αναπτύχθηκε το 2014, έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις τραπεζικές συναλλαγές σε περίπτωση δυτικών κυρώσεων που αποσυνδέουν τη Ρωσία από το SWIFT.

#6 Αναφέρεται ότι η Ρωσία «έχει αρχίσει να μεταφέρει συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς Tor στη μεθοριακή περιοχή με την Ουκρανία».

#7 Μια δικομματική ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών θέλει να ορίσει επίσημα τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό κράτος». Περιττό να πούμε ότι οι Ρώσοι δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό…

Επιπλέον – σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά εμπρηστικά – οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ θέλουν να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία «τρομοκρατικό κράτος» εάν οι «δυνάμεις της εισβάλλουν περαιτέρω στην Ουκρανία». Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός πυρηνικής υπερδύναμης είναι άνευ προηγουμένου. Είναι μια παράλογη κίνηση που θα επιτείνει την άμβλυνση της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων. Ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε ειρήνη με τη Ρωσία, αλλά συνεχίζουμε να κινούμαστε πιο κοντά στον πόλεμο.

Και όταν τελικά έρθει ο πόλεμος, μπορεί να είναι παγκόσμιος.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά η Ρωσία και η Κίνα μόλις ανακοίνωσαν μια ολοκαίνουργια “συμμαχία ασφαλείας”…

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν σε όρους συμμαχίας ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος Xi δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Επί του παρόντος, ορισμένες διεθνείς δυνάμεις με το πρόσχημα της “δημοκρατίας” και των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και της Ρωσίας και καταπατούν βάναυσα το διεθνές δίκαιο και τους αναγνωρισμένους κανόνες των διεθνών σχέσεων».

Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να βρεθούν να πολεμούν τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα ταυτόχρονα κάποια μέρα;

Ναι, αυτό είναι απολύτως δυνατό. .

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις προειδοποιούν ότι οι συνομιλίες για την αναβίωση της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας “φθάνουν γρήγορα στο τέλος του δρόμου”…

Κοινή δήλωση της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας που εκδόθηκε την Τρίτη ανέφερε ότι “φτάνουμε γρήγορα στο τέλος του δρόμου” για να σώσουμε την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, όταν η ιρανική πλευρά κατηγόρησε τη Δύση ότι υποκινεί μια ατμόσφαιρα “παιχνιδιού επίρριψης ευθυνών”.

“Η συνεχιζόμενη πυρηνική κλιμάκωση του Ιράν σημαίνει ότι φτάνουμε γρήγορα στο τέλος του δρόμου”, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Νικολά ντε Ριβιέρ. Πρόσθεσε ότι η συνεχής επέκταση των ορίων ανάπτυξης και εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν, ενώ κατηγορεί τις ΗΠΑ για αποχώρηση από τη συμφωνία, σημαίνει ότι”Πλησιάζουμε στο σημείο όπου η κλιμάκωση του πυρηνικού του προγράμματος από το Ιράν θα έχει κενώσει πλήρως την συμφωνία JCPOA

Οι Ισραηλινοί έχουν ήδη κάνει άσκηση για μια επίθεση στο Ιράν και αν οι ειρηνευτικές συνομιλίες καταρρεύσουν θα καταστει αναπόφευκτη μια σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Φυσικά ένας νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα έδινε στην κυβέρνηση Μπάιντεν έναν τρόπο να μας αποσπάσει την προσοχή από τα αυξανόμενα εσωτερικά μας προβλήματα. Σε αυτό το σημείο, μόνο το 26% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση…

Μια νέα δημοσκόπηση του Economist/YouGov δείχνει ότι σχεδόν το 75% των Αμερικανών είτε δεν είναι σίγουροι είτε πιστεύουν ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Μόνο το 26% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Ακόμα χειρότερα, μόλις το 4% πιστεύει ότι η οικονομία είναι «εξαιρετική».

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα δούμε να ξεσπάει ένας μεγάλος πόλεμος πριν από το τέλος του 2021.

Αλλά μια νέα χρονιά απέχει μόλις λίγες εβδομάδες και έχω ένα τόσο κακό προαίσθημα για το 2022.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε χτυπηθεί με το ένα πράγμα μετά το άλλο, και η «τέλεια καταιγίδα» που επικρέμαται τώρα πάνω μας απειλεί να πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο στον χρόνο που έρχεται.

πηγή: https://iskra.gr/

 

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

750057
ΣήμεραΣήμερα29
ΧθεςΧθες409
ΕβδομάδαΕβδομάδα1291
ΜήναςΜήνας2338
ΣυνολικάΣυνολικά750057
Επισκέπτες Online 2

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook