Λαϊκή απαίτηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας για να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους (video - φωτο)

Εκκωφαντικό μήνυμα οργής και διεκδίκησης σε όλο το κέντρο της Αθήνας από τους χιλιάδες πληγέντες που διαδήλωσαν απαιτώντας το αυτονόητο, μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Το μήνυμα από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι σαφές: «Όλοι οι πληγέντες είμαστε μια γροθιά. Διεκδικούμε να μείνουμε στον τόπο μας».

Πληγέντες από φυσικές καταστροφές από μια σειρά περιοχές της χώρας (Εύβοια, Αττική, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κρήτη) έδωσαν το «παρών» καθώς η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν, είτε από πυρκαγιές αρχικά, είτε από πλημμύρες στη συνέχεια, παραμένει τραγική με τα προβλήματα να ξεχειλίζουν και να καθιστούν δύσκολη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας της ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας τους από τον κρατικό μηχανισμό που στη λογική «κόστους - οφέλους» αφήνει απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

πηγή: 902.gr

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

765638
ΣήμεραΣήμερα74
ΧθεςΧθες169
ΕβδομάδαΕβδομάδα229
ΜήναςΜήνας5166
ΣυνολικάΣυνολικά765638
Επισκέπτες Online 6

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook