Συμπληρώνεται αισίως μια εβδομάδα από τη στιγμή που δύο κανονικά έντυπα «Έθνος» και «GOAL» έφεραν στην επιφάνεια το θέμα της διενέργειας ανάκρισης σε βάρος του Δ.Σ. της περιόδου 2013-2016 του Σωματείου μας (βλέπε εδώ). Ένα θέμα το οποίο οι ΑΕΚτζήδες δημοσιογράφοι ΔΕΝ τόλμησαν να πιάσουν καθένας για τους δκούς του λόγους. Είχε, βέβαια, προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» και αναδημοσίευση του στην ιστοσελίδα www.eksegersi.gr.

Η υπόθεση για την οποία προς το παρόν τουλάχιστον 20 μέλη της Ερασιτεχνικής πάνε κατηγορούμενοι για «Απιστία σε βαθμό κακουργήματος από την οποία προκλήθηκε ζημιά άνω των 30.000 Ευρώ» σε Τακτική Ανάκριση είναι γνωστή στους ίδιους από μήνες. Όπως προκύπτει από την «Ροή μήνυσης» η προανάκριση παραγγέλθηκε τον Γενάρη και περαιώθηκε λίγο πρίν το Πάσχα όταν επέστρεψε ο φάκελος στον Εισαγγελέα, ο οποίος στις 17 Μάη τους παρέπεμψε στην Τακτική Ανάκριση. Στην φάση αυτή οι 20 που αναφέρονται στο πληροφοριακό σύστημα του Δ.Σ.Α. είναι κατηγορούμενοι μεν, αλλά όχι ακόμη υπόδικοι γιατί δεν έχουν παραπεμφθεί με πόρισμα σε δίκη. Φυσικά δεν αναμένεται να παραπεμφθούν όλοι σε δίκη, καθώς ΔΕΝ είναι όλοι το ίδιο υπεύθυνοι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με χρονική σειρά.

 • Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκινά λίγο μετά το Καλοκαίρι του 2013 και ενώ από πολλές και διαφορετικές πηγές προκύπτει ότι η Ερασιτεχνική είχε συνολικά έσοδα άνω των 10 εκ. Ευρώ. Ήταν η χρονιά που το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε γίνει πάλι ερασιτεχνικό και που σύμφωνα με τον Ταμειακό Απολογισμό του 2014 είχε τόσα έσοδα όσα και έξοδα ύψους 5.538.675,30 !!! από τα 10+ εκ. Ευρώ.  
 • Τον Ιούνη του 2014 (και αφού είχε καθαιρεθεί από Πρόεδρος ο Κοτσάτος τόσο επειδή ΔΕΝ υπέγραφε το Παραχωρητήριο όπως είχε όσο και γιατί ζήταγε λεφτά για την λειτουργία του Σωματείου από τα λεφτά αυτά) ο Αλεξίου συγκαλεί Γ.Σ. για την ίδρυση των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. (τελικά για την Κ.Α.Ε. χρειάστηκε και 2η). Στην Γ.Σ. εκείνη ήταν αρχικά (γιατί τελικά ΔΕΝ έγινε ΔΗΘΕΝ εξαιτίας της έξωσης από τα γραφεία της και επειδή μέχρι τότε ΔΕΝ είχε ακόμη βρεί τα νέα) να συζητηθεί και ο Οικονομικός Απολογισμός της περιόδου 2013-2014.
 • Αφού, λοιπόν, κάτι τέτοιο ΔΕΝ έγινε, στις 24 Ιούλη 2014 οι γνωστοί μας ανακατώστρες (που διαγράφηκαν εσχάτως για δεύτερη φορά) κατέθεσαν στο Πρωτόκολλο της Ερασιτεχνικής αίτημα προς το Δ.Σ. με το οποίο ζητούν να πληροφορηθούν πόσα ήταν ακριβώς και τι έγιναν τα πάνω από 10 εκ. Ευρώ.
 • Ωστόσο, στο πρωτοκολλημένο αίτημα τους ΔΕΝ πήραν απάντηση. Γι’ αυτό επανήλθαν με νέο (πρωτοκολλημένο και αυτό) αίτημα προς το Δ.Σ. στις 17 Σεπτέμβρη 2014 ζητώντας το ίδιο πράγμα. Φυσικά ούτε τότε πήραν απάντηση.
 • Γι’ αυτό απευθύνθηκαν στην Ηγεσία του Αθλητισμού υποβάλλοντας της τα ίδια έγγραφα που είχαν ήδη υποβάλλει και στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής. Έτσι στις 7 Οκτώβρη 2015 πρωτοκολλούν τόσο στο Πρωτόκολλο του Υφυπουργού όσο και σ’ αυτό του Γ.Γ.Α. τα ίδια έγγραφα. Δυστυχώς όμως και από κεί δεν είχαν καμία απάντηση.
 • Γι’ αυτό και επανήλθαν με νεότερο έγγραφο τους στις 9 Φλεβάρη 2016 το οποίο και πάλι έμεινε αναπάντητο.
 • Μεταξύ του δευτέρου υπομνήματος και λίγο πριν τις εκλογές του 2016 (στις αρχές Απρίλη συγκεκριμένα) οι Καπετανόπουλος & Σταθάκος συναντούν στο Σύνταγμα με οικοδεσπότη τον Α. Ανατολιωτάκη τους Αλεξίου, Κατσαδήμα, Ασλανίδη. Την πρόσκληση για την συνάντηση την έκανε η «πλευρά Αλεξίου». Είναι η περίφημη συνάντηση η οποία κατά τον Κατσδήμα έχει από αυτούς καταγραφεί εν αγνοία των Καπετανόπουλου & Σταθάκου σε κινητά για μελλοντική χρήση. Ωστόσο επειδή αυτό εκτός από παράνομο είναι και ανεπίτρεπτο για δικηγόρους (χάνουν την Άδεια τους για κάτι τέτοιο) ΔΕΝ είχαν τον ανδρισμό να το παραδεχτούν μέχρι τέλους. Στη συνάντηση αυτή η «πλευρά Αλεξίου» είπε ορθά-κοφτά ότι ΔΕΝ μπορούσε να τους πεί τίποτα για τα 10+ εκ. αποποιούμενη κάθε ευθύνη, υπονοώντας ότι εκτελούσαν εντολές. Έχουν, δε, τόσο «ελαστική συνείδηση» που ΔΕΝ θεωρούν ότι έχουν οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη έναντι τόσο του σωματείου όσο και του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» (αφού εκτελούσαν εντολές).
 • Έτσι, λοιπόν, απευθύνθηκαν για τρίτη φορά στο δίδυμο Κοντονή-Συναδινού στις 20 Ιούλη 2016, το οποίο και αυτό έμεινε αναπάντητο μέχρι τις 4 Νοέμβρη 2016 όταν και ο Σταύρος Κοντονής αποχώρησε για το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 • Μεταξύ του δεύτερου και τρίτου υπομνήματος στους Κοντονή-Συναδινό και ενώ η στάση τους στο θέμα αυτό θεωρείται ήδη από κάποιους ως συγκάλυψη κατατίθενται τα ίδια έγγραφα στην Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της οποίας εκείνη την περίοδο ηγείται ο Γ. Βασιλειάδης. Η Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς προωθεί άμεσα τα έγγραφα σε Σ.Δ.Ο.Ε. και Οικονομική Αστυνομία για τα περαιτέρω.
 • Την περίοδο του κυβερνητικού ανασχηματισμού (Νοέμβρης 2016) τα υπομνήματα που είχαν κατατεθεί στην Ηγεσία του Αθλητισμού προωθούνται στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, δηλαδή για να διερευνηθούν τα αναφερόμενα σ’ αυτά. Μένει να ξεκαθαριστεί αν για την ενέργεια αυτή ήταν υπεύθυνος ο απερχόμενος ή ο νέος υφυπουργός.  
 • Ταυτόχρονα ξεκινά τόσο η προανακριτική διαδικασία όσο και η διερεύνηση από την Οικονομική Αστυνομία της οικονομικής διάστασης του ζητήματος. Στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η προέλευση των πάνω από 300.000 Ευρώ που κάνει «δωρεά» (με βάση τον Ταμειακό Απολογισμό) ο Αλεξίου στην Ερασιτεχνική.

Αυτά για το χρονικό της υπόθεσης. Από την στιγμή που η προανακρίτρια στέλνει ομαδική κλήση στα γραφεία της Ερασιτεχνικής, ειδικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν ενήμεροι. Γνώριζαν (και όσοι δεν γνώριζαν ρώτησαν και έμαθαν) ότι θα έπρεπε να περάσουν από το γραφείο της προανακρίτριας να πάρουν αντίγραφο του φακέλου και να παραδώσουν μέσα σε μια εβδομάδα γραπτό υπόμνημα. Απ’ ότι όμως μάθαμε βασικοί μάρτυρες (και τώρα κατηγορούμενοι) ΔΕΝ προσήλθαν να καταθέσουν υπόμνημα.

Κάτι το οποίο καταρρίπτει το επιχείρημα τους ότι ΔΕΝ είναι τίποτα το σοβαρό και πως είναι όλα ψέμματα. Γιατί αν ήταν έτσι θα κατέθετε όλα τα στοιχεία ο Αλεξίου (ο οποίος ΔΕΝ προσήλθε καν) και αφού έπειθε τον Εισαγγελέα, αυτός θα έθετε την καταγγελία «στο Αρχείο». Όπως όμως ξέρουμε ο Εισαγγελέας τους έστειλε σε Τακτική Ανάκριση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλα ήταν γνωστά εδώ και ένα τρίμηνο κανείς τους ΔΕΝ είπε, ΔΕΝ έγραψε και ΔΕΝ διέρρευσε οτιδήποτε για την υπόθεση. Περίμεναν να βγεί στην δημοσιότητα από άλλους γιατί γνωρίζουν πως εκτός από κάποιες λεκτικές και εννοιολογικές ακροβασίες ΔΕΝ τους συμφέρει να πουν ΤΙΠΟΤΑ.

Γιατί αν πουν κάτι θα είναι σαν ν’ αποδέχονται ότι υπάρχει θέμα (που όντως υπάρχει) και το οποίο είναι τόσο σοβαρό που να κινδυνεύει ο Αλεξίου με προφυλάκιση (τουλάχιστον για όσο παραμένει Πρόεδρος) όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα. Η Τακτική Ανάκριση (η οποία για κάποιους θα καταλήξει στην παραπομπή σε δίκη) τραυματίζει βαρύτατα την εικόνα του ανθρώπου που ΔΕΝ έχει να φοβηθεί τίποτα και σε βάρος του οποίου λέγονται ψέματα.

Μια εικόνα η οποία έχει αρχίσει από καιρό να εμφανίζει σοβαρές ρωγμές, ειδικά μετά την εκδίκαση στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο των αγωγών υπαλλήλων της Ερασιτεχνικής για τα δεδουλευμένα τους. Στο δεύτερο δικαστήριο ο Αλεξίου έδωσε κανονική παράσταση εκστομίζοντας χαζομάρες αντί επιχειρημάτων, αλλά κυρίως φορτώνοντας τα πάντα στον Μελισσανίδη. Του οποίου τ’ όνομα επικαλούνταν συνεχώς. Αυτόν κατονόμασε ως υπεύθυνο που ΔΕΝ πληρώθηκε το προσωπικό, γιατί -σύμφωνα με τον Αλεξίου- αυτός (ο Μελισσανίδης) ΔΕΝ τον άφηνε και έτσι ο Αλεξίου φοβούμενος περισσότερο από τα νομικά μπλεξίματα να τον παρακούσει ΔΕΝ τους πλήρωσε. Δεν πλήρωσε τα χρωστούμενα σε οικογενειάρχες οδηγώντας τους σε οικογενειακή οικονομική ασφυξία.

Και σχεδόν κανείς ΔΕΝ βρίσκεται ν’ αντιδράσει. Κάποιοι μάλιστα που θεωρούν τον εαυτό του ΑΕΚτζή εξεγείρονται εναντίον εκείνων που ψάχνουν απαντήσεις. Προφανώς και αυτοί θεωρούν ότι όλα όσα έγιναν την περίοδο 2013-2014 ήταν «λογιστικές τακτοποιήσεις». Γιατί τόλμησαν να δικαιολογηθούν για την φυγάδευση των χρημάτων από την Ερασιτεχνική (για να πάνε όπου πήγαν) για «λογιστικές τακτοποιήσεις», αφού τα λεφτά ήταν του ποδοσφαίρου! Έτσι απλά, δηλαδή, δημιουργείς μια Π.Α.Ε. χωρίς να οφείλεις τίποτα στο Ιδρυτικό της Σωματείο. Τα λεφτά που μαζεύτηκαν εκείνη την περίοδο μαζεύτηκαν επειδή την ομάδα την λένε Α.Ε.Κ. και όχι «ομάδα του Μελισσανίδη». Στην Α.Ε.Κ. και για την Α.Ε.Κ. δόθηκαν και όχι στον «Τίγρη» προσωπικά. Συνεπώς…

Επιπλέον το επιχείρημα της «λογιστικής τακτοποίησης» μπορεί να γυρίσει και ανάποδα, καθώς και από λογιστικής άποψης υπάρχουν παρανομίες-παρατυπίες. Άσε που για λογιστικές αμαρτίες μπήκε ο Αλ Καπόνε φυλακή. Επιπρόσθετα η επίκληση του συγκεκριμένου επιχειρήματος αποτελεί ουσιαστική επιβεβαίωση όσων αναφέρονται στην αναφορά στο Υπουργείο Αθλητισμού. Οπότε…

Για ν' αποδείξουν οι κατηγορούμενοι την αθωότητα τους διαρρέουν ότι ΔΕΝ έχουν πρόβλημα ν' ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ωστόσο αυτό είναι υπεκφυγή της κακιάς ώρας, καθώς κανείς ΔΕΝ ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά τα «παντελόνιασαν» για ίδιον όφελος. Βεβαίως και θα πρέπει ν’ ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και ειδικά της «Τράπεζας Πειραιώς», αλλά για να βρεθεί η άκρη θα πρέπει να είναι οι «σωστοί».

Τελευταίο τους επιχείρημα είναι ότι τώρα σέρνονται στα δικαστήρια άνθρωποι που ΔΕΝ φταίνε και που έχουν δώσει λεφτά για να σώσουν την Α.Ε.Κ. Η αναφορά αφορά κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) τον Μάκη Αγγελόπουλο ο οποίος «έσωσε» την νέο-ιδρυθείσα τότε Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Αυτό που ΔΕΝ σας λένε είναι ότι την «έσωσε» από τις χαζομάρες του Αλεξίου, ο οποίος προσπαθώντας να κάνει κουμάντο με τα λεφτά άλλων (που τελικά δεν βρήκε) είχε οδηγήσει από την πρώτη μέρα κιόλας τα πράγματα σ’ αδιέξοδο.

Όπως όμως έγραψα και παραπάνω ΔΕΝ φταίνε όλοι το ίδιο. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει πως ΔΕΝ είναι και συνυπεύθυνοι. Όλοι τους γνώριζαν. Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Τώρα ενώπιον του Ανακριτή τους δίνεται η ευκαιρία να εξιλεωθούν. Τώρα είναι η ώρα που θα δούμε πόσο ισχυρότερες της Αλήθειας είναι οι υφιστάμενες από καιρό επαγγελματικές δοσοληψίες κάποιων από τους κατηγορουμένους με τις εταιρείες του «Τίγρη» ή αν η πιθανότητα χορήγησης αδειών για «φρουτάκια» μπορεί να συνεχίσει να κρατά την Αλήθεια στο σκοτάδι.

Πάντως ο Αλεξίου και οι στενοί του συνεργάτες τα ’χουν βρεί πολύ σκούρα, γιατί η διαδικασία της Ανάκρισης έχει απελευθερώσει αρκετούς. Όσοι δεν εκπροσωπήθηκαν από τον Αλεξίου στην διαδικασία της προανάκρισης και κατέθεσαν οι ίδιοι υπομνήματα επιβεβαιώνουν (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο αναλόγως της θέσης του και της εγγύτητας του με το «Διευθυντήριο») ότι η λειτουργία του Δ.Σ. ΔΕΝ ήταν αυτή ενός «κανονικού» Δ.Σ. ή σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ήταν αυτή που ανέμεναν να είναι∙ ειδικά όταν το Δ.Σ. της περιόδου 2013-2014 είχε σαν αποστολή την «Ανάσταση της Α.Ε.Κ.».

Εκτός όμως από τα όσα προσπάθησαν άτεχνα να ψελλίσουν και να γράψουν -προκειμένου για λίγο ακόμα να διασώσουν την παραπαίουσα εξουσία τους- χρησιμοποιούν και γελοίου περιεχομένου αναρτήσεις τις οποίες συνοδεύουν και με φωτογραφίες. Φωτογραφίες που τέτοιες υπάρχουν εκατοντάδες και είναι γνωστές σ’ όλους σας. Σ’ αυτούς που γλύφουν εκείνους τους οποίους πριν έφτυναν (θα τα πούμε κάποτε κι αυτά) έχουμε ν’ απαντήσουμε πως κανείς δεν αμφισβήτησε τις στενές(;) σχέσεις που έχουν κάποιοι από τους κατηγορούμενους (πλέον) με τον «Διοικητικό Ηγέτη». Στο κάτω-κάτω μέχρι τώρα οι ίδιοι φαίνεται να είναι περήφανοι γι’ αυτές και να τις θεωρούν τιμή τους. Εμείς -απλώς- τους συμβουλεύουμε να μην τις πολυδιαφημίζουν και να μην ανεβάζουν συνέχεια την ίδια φωτογραφία, η οποία κάποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο σε δικαστήριο.      

Μετά τα παραπάνω πρέπει όλοι σας πλέον να έχετε αποκτήσει μια πάρα πολύ καλή εικόνα της κατάστασης και να είστε σε θέση να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από τις σπασμωδικές κινήσεις των Αλεξίου & Σία. Για παράδειγμα γίνεται πλέον κατανοητό ότι οι κλήσεις σε απολογία που έστειλε το «Δ.Σ.» της Ερασιτεχνικής και είχαν ημερομηνία 23 Μάη 2017, είναι η «απάντηση» του Αλεξίου όταν πληροφορήθηκε ότι ο Εισαγγελέας έστειλε από τις 17 Μάη την υπόθεση σε Τακτική Ανάκριση. Αναφορά εσείς; Διαγραφή εμείς.

Αυτά για τώρα. Θα επανέλθουμε μόλις έχουμε κάποια νεότερη εξέλιξη. Να ‘στε σίγουροι γι’ αυτό…

 

5 Ιούνη 2017
«αρχιπουθενάς
»

πηγή: https://www.aek-watch.gr/

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

671832
ΣήμεραΣήμερα172
ΧθεςΧθες193
ΕβδομάδαΕβδομάδα578
ΜήναςΜήνας6518
ΣυνολικάΣυνολικά671832
Επισκέπτες Online 8

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook