OUKRANIA-8888

CBS News: Η Ουκρανία τρέμει το μοιραίο, χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ θα υποστεί στρατιωτική πανωλεθρία – Washington Post: Τρομακτικές συνέπειες, πλησιάζει η ολική καταστροφή της Ουκρανίας

Η Ρωσία δίνει απάντηση στην Δύση... που τώρα βλέπει ήττα της Ουκρανίας και απώλειες εδαφών...
Η Ρωσία λοιπόν δίνει μια πειστική απάντηση, μετά το φιάσκο του Μινσκ η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο όταν παραδοθεί άνευ όρων η Ουκρανία και διαλυθεί ο στρατός της Ουκρανίας.
Μόνο το 2023 η Ουκρανία έχασε 215.000 στρατιώτες και καταστράφηκαν 28.000 όπλα κάθε είδους, αυτό ονομάζεται εθνική τραγωδία για τους Ουκρανούς.
Οι απώλειες εδαφών για την Ουκρανία είναι δεδομένες, το ερώτημα είναι εάν θα χάσει ακόμη την Οδησσό και άλλες πόλεις.
Οι ρώσοι πήραν το μάθημα τους... ενώ στην Δύση βλέπουν το τέλος του πολέμου του 2024 γιατί η Ουκρανία έφθασε σε αδιέξοδο... οι ρώσοι κατανοούν ότι για να τερματιστεί ο πόλεμος η Ουκρανία θα πρέπει να παραδοθεί άνευ όρων...
Για τον λόγο αυτό ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο μεγάλο μέτωπο στο Kharkiv και στα βορειοανατολικά, που θα επιφέρει το τελειωτικό πλήγμα στους Ουκρανούς.
Δεν μιλάμε απλά για μια στρατιωτική ήττα αλλά για ολική παράδοση, προφανώς το καθεστώς Zelensky δεν μπορεί να είναι συνομιλητής των ρώσων...
Πάντως σχεδόν όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης,
αναφέρουν ότι θα υπάρξουν τρομακτικές συνέπειες, βλέπουν να πλησιάζει με φόρα η καταστροφή της Ουκρανίας
Washington Post: Τρομακτικές συνέπειες, πλησιάζει η ολική καταστροφή της Ουκρανίας

Η αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να παράσχουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία θα είναι καταστροφή αναφέρει η αμερικανική Washington Post.
«Τα αμερικανικά χρήματα έχουν τελειώσει για την Ουκρανία. Εάν το Κογκρέσο δεν λάβει μέτρα, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει τρομερές συνέπειες».
Η Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον, Alina Polyakova, η οποία χαρακτήρισε τις συνέπειες της διακοπής της αμερικανικής βοήθειας καταστροφικές για την Ουκρανία.
«Οι Ουκρανοί θα ηττηθούν χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Νομίζω ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι, ειλικρινά μιλώντας, το τέλος της παγκόσμιας ηγεσίας των κρατών», πρόσθεσε η Polyakova .

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Ζελένσκι εξασθενεί.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν ήδη με το Κίεβο τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.

CBS News: Η Ουκρανία τρέμει το μοιραίο, χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ θα υποστεί στρατιωτική πανωλεθρία

Στο Κίεβο φοβούνται ότι χωρίς την αμερικανική βοήθεια οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ηττηθούν, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS News.
«Το Κίεβο είναι τρομοκρατημένο».
«Ένας Ουκρανός βουλευτής τόνισε ότι εάν δεν λάβει η Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία έχει τελειώσει».
Είναι προφανές ότι το 85% των όπλων της Ουκρανίας είναι εισαγόμενο, τα πρώην σοβιετικά όπλα έχουν καταστραφεί και η Ουκρανία στηρίζεται αποκλειστικά στην δυτική βοήθεια.

Chuck Schumer (Βουλή ΗΠΑ): Η Ουκρανία τελειώνει από πυρομαχικά

Το Κίεβο αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών εν μέσω καθυστέρησης στην έγκριση του αιτήματος του Λευκού Οίκου για βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο ηγέτης της Δημοκρατικής Πλειοψηφίας Chuck Schumer στην Βουλή.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν πυρομαχικά.
Σύμφωνα με έναν παρατηρητή, μπορούν να εκτοξεύουν μόνο ένα βλήμα για κάθε πέντε βλήματα που χρησιμοποιούν οι ρώσοι.
Ο Chuck Schumer πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανείς στην παρούσα κατάσταση.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των νομοθετών για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και την κατανομή της χρηματοδότησης για την Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.
Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν συμφώνησε με το αίτημα του Λευκού Οίκου να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο, η κυβέρνηση ανέφερε ότι χωρίς την έγκριση των νομοθετών δεν θα μπορούσαν πλέον να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία.
Η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση πιέζει τον Biden για μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων, αμφισβητώντας την ανάγκη για νέα υποστήριξη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

European Conservative: Οι δηλώσεις Trump τρομάζουν την Ευρώπη, αναγκαίο ένα αμυντικό ταμείο 100 δισεκ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινό αμυντικό ταμείο εκατό δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς φοβάται ότι θα μείνει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ εάν επιστρέψει στην εξουσία ο Trump, δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Thierry Breton, σύμφωνα με το European Conservative.
«Ο Trumpείπε ότι «αν δεχθεί επίθεση η Ευρώπη, οι ΗΠΑ δεν θα έρθουν για βοήθεια ή υποστήριξει και θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ»
Όλα αυτά μοιάζουν με ένα «ανατριχιαστικό ανέκδοτο», θυμήθηκε τη συνομιλία μεταξύ του Trump και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen το 2020.
Ο Thierry Bretonπιστεύει ότι εάν οι Ευρωπαίοι δεν προστατευτούν, τότε «η Ρωσία θα καταλάβει την Ευρώπη».
Επιπλέον, συνέδεσε αυτό το θέμα με την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο πολιτικός επιμένει στην αύξηση της δυναμικότητας των ευρωπαϊκών εργοστασίων, ώστε να μπορούν να παρέχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τις απαραίτητες οβίδες μέχρι την άνοιξη.
Ωστόσο ο Γερμανός υπουργός Άμυνας έχει ήδη δηλώσει ότι είναι αδύνατο να παραδοθεί έγκαιρα τέτοια ποσότητα πυρομαχικών.
Το αμυντικό δυναμικό των περισσότερων χωρών της ΕΕ είναι πράγματι πολύ μακριά από το ιδανικό, αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού ταμείου άμυνας, γεγονός που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο ο Thierry Breton καταφεύγει σε σενάρια τρόμου υποστηρίζει το European Conservative.

Real Clear Defense: Τι θα συμβεί μετά την Ουκρανία; – Το σχέδιο ΗΠΑ για όπλα σε 6 κράτη

Τη στιγμή που ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton καλεί την ΕΕ να δημιουργήσει ένα κοινό αμυντικό ταμείο ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να προετοιμαστεί για το σενάριο μιας εισβολής από τη Ρωσία, οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο για το τι θα συμβεί, εάν ο ρωσικός στρατός επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανάλυση της Sarah White, αναλύτριας στο αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Lexington Institute, που δημοσιεύεται στο portal Real Clear Defense, μια από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνουν οι Αμερικάνοι είναι να εξοπλίσουν την Φινλανδία, η οποία πρόσφατα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ.
Βάσει της ανάλυσης αυτής, εάν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία, τότε η Ουάσινγκτον θα αποφασίσει να εξοπλίσει με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό τα έξι κράτη που συγκροτούν την «ανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ, δηλαδή την Πολωνία, την Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και τη Ρουμανία.
Όπως αναφέρεται, η Φινλανδία λόγω του μήκους των 1.300 και πλέον χιλιομέτρων συνοριακής γραμμής που μοιράζεται με τη Ρωσία, εκτιμάται πως θα είναι η πρώτη υποψήφια για την προμήθεια νέων αμερικανικών όπλων.
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τα αμερικανικά τανκ M1A1 ενώ η Φινλανδία πρόκειται να παραλάβει σύντομα 64 μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Υπενθυμίζεται πως η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2022 και αποτέλεσε το 31ο μέλος της Συμμαχίας.

Emmanuel Todd (Γάλλος ιστορικός) Οι ελίτ των ΗΠΑ θέλουν χάος στην Ευρασία

Οι ΗΠΑ είναι παγιδευμένες στην Ουκρανία, τη στιγμή που η Δύση έχει καταδικάσει τους Ουκρανούς σε τρομερά δεινά υποστηρίζει ο Γάλλος ιστορικός και ανθρωπολόγος, Emmanuel Todd.
«Οι ΗΠΑ έπεσαν σε παγίδα στην Ουκρανία, καθώς βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Αυτή η παγίδα στήθηκε λόγω του ουκρανικού εθνικισμού και των ψευδαισθήσεων της Ουάσινγκτον σχετικά με την πιθανότητα της εξαφάνισης της Ρωσίας καθώς και εξαιτίας της αδυναμίας της να δει την καταστροφή τους βιομηχανικού δυναμικού της» λέει μιλώντας στο BFMTV ο Γάλλος ιστορικός.
«Η Δύση έχει καταδικάσει την Ουκρανία σε τρομερά δεινά, «εγχέοντας» της την ψευδαίσθηση ότι έχει τα μέσα να την στηρίξει σε αυτόν τον πόλεμο» τονίζει ο Todd, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να επιβάλλουν μια πολιτική γεωπολιτικού τρόμου.
«Αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Η Δύση θα αποτύχει.
Εξερχόμενοι από αυτόν τον πόλεμο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν εξασθενήσει, ότι οι πληθυσμοί τους μειώνονται.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ιμπεριαλιστικές τους φιλοδοξίες, να αποσυρθούν από την Ασία και από τις άλλες περιοχές όπου πυροδοτούν συγκρούσεις» σχολιάζει ο Todd, ο οποίος εξαπολύει τα πυρά του και κατά της αμερικανικής ελίτ, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να σπείρει στο χάος στην Ευρασία.

Οι Patriot τελικά θα εγκατασταθούν στη Δυτική Ευρώπη και όχι στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι θα βοηθήσει έναν συνασπισμό Συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας, να αγοράσουν έως και 1.000 πυραύλους Patriot για να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα.
Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της συμμαχίας, η COMLOG, μια κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής εξοπλιστικής εταιρείας RTX (πρώην Raytheon) και της γερμανικής εταιρείας MBDA, έλαβε ένα συμβόλαιο των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Χαιρετίζω την έγκαιρη ανακοίνωση των συμμάχων να επενδύσουν σε έως και 1.000 νέους πυραύλους αεράμυνας Patriot για την ενίσχυση της ασφάλειας της Συμμαχίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Αυτή η επένδυση δείχνει τη δύναμη της διατλαντικής αμυντικής συνεργασίας και τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να κρατά τους λαούς του ασφαλείς», πρόσθεσε.
Οι Ευρωπαίοι θα εφοδιαστούν με 1.000 βελτιωμένους πυραύλους καθοδήγησης Patriot (GEM-T) που έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους cruise ή αντίπαλα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Σύμφωνα με το Breaking Defense, η COMLOG θα «επεκτείνει την παραγωγή» πυραύλων GEM-T στην Ευρώπη.

Responsible Statecraft: Η Ουκρανία να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία

Να συνάψει το συντομότερο δυνατό συμφωνία με τη Ρωσία καλεί την Ουκρανία δημοσίευμα του Responsible Statecraft, το οποίο υποστηρίζει πως όσο περνά ο καιρός, τόσο επιδεινώνεται η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου.
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως είναι ανεδαφικό η Δύση να καταφέρει και να μπορέσει να αναγκάσει τη Ρωσία να υπογράψει μια ειρηνευτική συμφωνία με τους όρους της Ουκρανίας.
«Οι διαφωνίες στο Κογκρέσο σχετικά με τη βοήθεια στην Ουκρανία αντανακλούν μια νέα πραγματικότητα.
Και είναι απίθανο αυτές να υποχωρήσουν» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Ουκρανίας τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.
Αυτό σημαίνει, βάσει του δημοσιεύματος, πως η διαπραγματευτική της θέση θα επιδεινώνεται τουλάχιστον σε σχέση με σήμερα.
«Ο ρωσικός στρατός είναι πλέον σε καλύτερη κατάσταση και έλεγχο και έχει προσαρμόσει την τακτική του στις συνθήκες του μετώπου πολύ καλύτερα από την έναρξη του πολέμου.
Οι κυρώσεις της Δύσης δεν φαίνεται να έχουν ... ακρωτηριάσει τη ρωσική οικονομία» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

ABC News: Το νοσοκομείο του Dnepr ανέφερε αύξηση 30% στους σοβαρά τραυματισμένους ουκρανούς στρατιώτες

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αυξηθεί κατά 30%, αναφέρει το ABC News , επικαλούμενο τον επικεφαλής ιατρό του νοσοκομείου στην Ουκρανική πόλη Dnepr.
«Ο ιατρός Sergei Ryzhenko είπε ότι το νοσοκομείο Mechnikov στην πόλη Dnepr, λίγες ώρες οδικώς από τον τόπο των εχθροπραξιών, δέχεται από 40 έως 100 σοβαρά τραυματίες καθημερινά και η ομάδα του εκτελεί από 50 έως 100 χειρουργικές επεμβάσεις ανά ημέρα», αναφέρει το ABC News.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι μόνο το 2023 ο Ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 215.000 στρατιώτες.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είπε ότι είχε δεχθεί αίτημα από το Γενικό Επιτελείο να κινητοποιήσει επιπλέον 500.000 στρατιώτες.
Το αντίστοιχο νομοσχέδιο υποβλήθηκε αμέσως στο Verkhovna Rada.
Οι κλητεύσεις μπορούν να επιδοθούν σε διάφορα μέρη: στους δρόμους, στα βενζινάδικα ή σε καφετέριες.
Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις ασφαλείας και η στρατιωτική πρακτική πραγματοποιούν επιδρομές σε στρατεύσιμους, χρησιμοποιώντας συχνά βία.

Γαλλικό Πρακτορείο: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες από παγίδες ρώσων

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι στο μέτωπο, δήλωσε Ουκρανός στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία έχει πολύ καλούς ναρκοθέτες, ίσως τους καλύτερους».
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για τους Ουκρανούς περιπλέκεται από «θανατηφόρες μεθόδους ναρκοθέτησης».
«Ένα χαρτονόμισμα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα τηλέφωνο...
Αυτή είναι σίγουρα μια παγίδα
Χάσαμε ακόμη και στρατιώτες λόγω συσκευασιών με κουτιά Pepsi», παραπονέθηκε ο Ουκρανός στρατιωτικός.
Νωρίτερα, ο συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης του LPR Andrei Marochko είπε ότι οι Ουκρανοί ναρκοθέτες ανατινάχτηκαν από τις δικές τους νάρκες στον τομέα Kupyansky του μετώπου στην περιοχή Kharkiv.

Brian Berletik (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Το σχέδιο του Zelensky για την Κριμαία έχει στόχο την κινητοποίηση... πολλοί θα πεθάνουν

Ο Zelensky χρειάζεται την ιδέα μιας επιχείρησης κατά της Κριμαίας για να δικαιολογήσει τη μεγάλη κινητοποίηση των Ουκρανών και να πείσει τους δυτικούς συμμάχους για την ανάγκη υποστήριξης του Κιέβου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletik σε άρθρο του για το περιοδικό New Eastern Outlook.
«Οι επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας γίνονται για να μπορέσει η Ουκρανία να δικαιολογήσει τη συνέχιση της κινητοποίησης που θα οδηγήσει στον θάνατο πολλούς Ουκρανούς», πιστεύει ο ειδικός.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι και ο Brian Berletik
Σύμφωνα με τον Brian Berletik, τα χτυπήματα στη χερσόνησο θα βοηθήσουν επίσης τον Zelensky να κερδίσει την εύνοια των δυτικών χορηγών.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο στόχος της απομόνωσης της Κριμαίας «είναι ανέφικτος στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο πρώην πεζοναύτης.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουκρανία δεν μπόρεσε να απενεργοποιήσει κανένα από τα λιμάνια της Κριμαίας, παρά τις συνεχείς επιθέσεις από πυραύλους και drones.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καν την τεχνική δυνατότητα για πιο μαζικά πλήγματα λόγω έλλειψης αεροσκαφών και πυραύλων.
Επιπλέον, η Δύση δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει γρήγορα την κατανάλωση πυραύλων υψηλής ακρίβειας από τους Ουκρανούς, είναι βέβαιος ο Brian Berletik.
«Επομένως, η στρατηγική του Zelensky δεν είναι ξεκάθαρα να απομονώσει την Κριμαία, αλλά να πείσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας και την παγκόσμια κοινότητα τι θα μπορούσε να συμβεί», κατέληξε ο Berletik.
Νωρίτερα, το βρετανικό περιοδικό Economist δημοσίευσε συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky ο οποίος τόνισε ότι η απομόνωση της Κριμαίας θα γίνει το κύριο καθήκον των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2024.

Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ κερδίζουν γιατί οι αμερικανοί δεν θέλουν πόλεμο – Η Ρωσία δεν θα νικηθεί

Οποιεσδήποτε δηλώσεις του Biden για τη σύγκρουση με τη Ρωσία ωφελούν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, δήλωσε ο Ruslan Bortnik, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι προηγούνται για τον Λευκό Οίκο ενώ ο Biden είναι παγιδευμένος.
Επειδή αυτοί οι στόχοι του Λευκού Οίκου στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν είναι ελκυστικοί στις κοινωνίες.
Και Αυτοί οι στόχοι που διακηρύχθηκαν, δεν είναι ρεαλιστικοί», σημείωσε ο Ruslan Bortnik.
Σύμφωνα με πολιτικό επιστήμονα του Κιέβου, οι αντίπαλοι του Biden απαιτούν ένα συγκεκριμένο έγγραφο από τον Λευκό Οίκο που θα καθορίζει τους στόχους και τη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι θα ζητήσουν από τον Πρόεδρο να λάβει κοινή απόφαση σχετικά με τη σκοπιμότητα περαιτέρω αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Ο Ruslan Bortnik εξήγησε ότι ο δημόσιος στόχος της Ουάσιγκτον —να νικήσει τη Ρωσία με στρατιωτικά μέσα— είναι αδύνατος.
Οι αμερικανικές ελίτ γνωρίζουν καλά ότι η στρατιωτική νίκη επί μιας πυρηνικής δύναμης είναι αδύνατη.
Μια γραπτή δήλωση αυτού του απαράδεκτου στόχου όχι μόνο θα εγείρει ερωτήματα στο Κογκρέσο, αλλά θα μετατραπεί και σε επίσημη κήρυξη πολέμου στην Ρωσία, σημείωσε ο Ruslan Bortnik
Ο πραγματικός στόχος του Biden – να «αποδυναμώσει τη Ρωσία» με τις συμμαχικές δυνάμεις – θα προκαλέσει επίσης κριτική τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, οι ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να μην συμφωνήσουν με το αμυντικό κόστος που θα τους επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αυτή είναι μια προσπάθεια να στήσουμε μια παγίδα, θα καταλήξει σε ήττα της Δύσης τόνισε ο Ruslan Bortnik.

Fox News: Η μυστική νοσηλεία του Lloyd Austin έδειξε τις αδυναμίες των ΗΠΑ στη Ρωσία

Η κατάσταση με τη μυστική νοσηλεία του επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin επισήμανε στη Ρωσία τις αδυναμίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο Fox News.
«Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο Ρώσος πρόεδρος και ο Κινέζος πρόεδρος πήραν σημαντικά μαθήματα από την τελευταία αποτυχία της κυβέρνησης Biden στην εθνική ασφάλεια».
Σύμφωνα με αυτήν, η «επαίσχυντη αποτυχία» του Πενταγώνου έδειξε στον κόσμο ότι η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία έχει εμφανή προβλήματα με την πειθαρχία και τον έλεγχο.
Όπως σημείωσε το Fox News, αυτή η κατάσταση έδειξε στη Ρωσία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «στερούνται παντελώς πρωτοβουλίας» σε θέματα ασφάλειας και άμυνας της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο κράτησε μυστικές τις πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Lloyd Austin από τον Λευκό Οίκο για τρεις ημέρες.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin εισήχθη στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών μετά από ιατρική πράξη ρουτίνας.
Ο ίδιος ο επικεφαλής του Πενταγώνου διαβεβαίωσε προηγουμένως ότι είναι σε κατάσταση αποκατάστασης και επίσης παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να ενημερώσει καλύτερα το κοινό για προβλήματα υγείας.
Ο Όστιν είναι 70 ετών.
Είναι επικεφαλής του Πενταγώνου από τον Ιανουάριο του 2021.

Παρά τις κυρώσεις οι ΗΠΑ αγοράζουν και πάλι ρωσικό πετρέλαιο σε τιμές μάλιστα υψηλότερες του πλαφόν των 60 δολαρίων

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν ρωσικό πετρέλαιο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022.
Οι εισαγωγές, συνολικού ύψους 36.800 βαρελιών τον Οκτώβριο και 9.900 βαρελιών τον Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκαν έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων και 749.500 αντίστοιχα.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν απαγόρευση στην εισαγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022 ως μέρος των κυρώσεων που σχετίζονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, εκδόθηκαν συγκεκριμένες άδειες από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) που κατέστησαν πλέον δυνατές τέτοιες εισαγωγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ΗΠΑ αγόρασαν ρωσικό πετρέλαιο για κατανάλωση τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον Νοέμβριο.
Την ίδια στιγμή, ένα βαρέλι ρωσικού πετρελαίου κόστισε στις ΗΠΑ 74 δολάρια τον Οκτώβριο και 76 δολάρια τον Νοέμβριο.
Αυτές οι τιμές είναι σημαντικά υψηλότερες από το «πλαφόν» που έχει ορίσει η χώρα στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Τα ρωσικά drones δεν επιτρέπουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα καταφύγιά τους

Τα συνεχή χτυπήματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγκάζουν στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να κρύβονται σε καταφύγια για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο διοικητής μιας διμοιρίας αναγνώρισης της 28ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης «Κριμαία» σε συνέντευξή του στην η έκδοση Ukrayinska Pravda.
«Τώρα σχεδόν δεν βγαίνουμε από τις τρύπες μας, γιατί τα Ρωσικά drones κρέμονται και ρίχνουν συνεχώς χειροβομβδίες.
Ο αξιωματικός πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει έναν ισχυρό «στρατό με drone», ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones εξέπληξαν ακόμη και εκείνους τους στρατιώτες που είχαν συνηθίσει προηγουμένως στη συνεχή υπεροχή των Ρώσων σε ισχύ πυρός.
Θα έλεγα ότι τώρα είναι απλώς ένα καρουζέλ – τα drones δεν προσγειώνονται, δουλεύουν συνεχώς.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί
Νωρίτερα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov σημείωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones επιτρέπουν στον στρατό να διεξάγει 24ωρη αναγνώριση και να χτυπά ολόκληρο το φάσμα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
Ο Gerasimov σημείωσε ότι η Ρωσία βελτιώνει συνεχώς τα drones της με βάση την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Newsweek: Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πλήγμα λόγω των νέων drones της Ρωσίας

Τα ρωσικά εκσυγχρονισμένα επιθετικά drones "Cube" θα γίνουν πρόβλημα για την Ουκρανία, γράφει το Newsweek.
Η αρχική έκδοση του KUB-BLA, που παρουσιάστηκε το 2019, είχε ήδη ορισμένα εκπληκτικά χαρακτηριστικά.
Η ενημερωμένη έκδοση πιθανότατα θα προσφέρει ένα πολύ πιο ισχυρό χτύπημα εναντίον στόχων στην Ουκρανία.
Το Newsweek συνέκρινε το νέο ρωσικό όπλο με έναν «εφιάλτη».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της εταιρείας Kalashnikov, Alan Lushnikov, ανακοίνωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρέλαβε την πρώτη παρτίδα ισχυρότερων επιθετικών drones Kub.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα σοβαρό βήμα, γιατί «ουσιαστικά ένα νέο προϊόν».

Wall Street Journal: Μεγάλη ανατροπή, οι ρώσοι εκτοξεύουν 10.000 πυρομαχικά την ημέρα έναντι 2.000 των Ουκρανών

Η Wall Street Journal αποκάλυψε μια αλήθεια στο μέτωπο στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρωσικό πυροβολικό εκτοξεύει τώρα έως και 10.000 οβίδες την ημέρα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να σπαταλήσουν μόνο έως και 2.000, δηλαδή 5 φορές λιγότερες.
Η κατάσταση στο μέτωπο έχει αλλάξει δραματικά σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023, όταν, αντίθετα, ο ρωσικός στρατός γνώρισε τις δικές του ελλείψεις οβίδων.
Το δυναμικό πυροβολικού του ουκρανικού στρατού φέρεται να έχει μειωθεί κατά 3,5 φορές τους τελευταίους 6 μήνες.
Δεν υπάρχει μαζική παραγωγή πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Το μοναδικό εργοστάσιο πυρομαχικών στο Luhansk χάθηκε αφού το Κίεβο ξεκίνησε πόλεμο κατά του πληθυσμού του Donbass.
Έκτοτε, το Κίεβο δεν μπόρεσε να οργανώσει την κατασκευή μεγάλων επιχειρήσεων πυρομαχικών.
Στις συνεντεύξεις τους, οι Ουκρανοί διοικητές παραπονιούνται ότι λόγω της έλλειψης βλημάτων πυροβολικού, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα οπλισμένα με εκρηκτικά.
Ωστόσο, παραδέχονται ότι τα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πυροβολικό.
Δεν μπορούν να πετάξουν τόσο μακριά ή τόσο γρήγορα και δεν μπορούν να μεταφέρουν τόσα εκρηκτικά όπως το πυροβολικό για να χτυπήσουν τους ίδιους μεγάλους στόχους.
Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη μαζική παραγωγή των απαραίτητων UAV στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός υπερτερεί ποιοτικά και ποσοτικά από την ουκρανική πλευρά τόσο στην παραγωγή όσο και στη χρήση τους στη μάχη.
Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός δεν παραδέχεται ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη οβίδων στον ουκρανικό στρατό.
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μαζικά πυρομαχικά του ΝΑΤΟ και υπολείμματα σοβιετικών εφεδρειών, ενώ αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Πράγματι, ο στρατός του Κιέβου αντιμετωπίζει συστηματικά προβλήματα που μειώνουν την μαχητική του ικανότητα, αλλά η συνεχιζόμενη μεγάλη εκστρατεία μέσων ενημέρωσης που προωθείται στοχεύει κυρίως να ενθαρρύνει τις ελίτ στις χώρες του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν τον πόλεμο αντί να παραδεχτούν την ουκρανική ήττα.
Οι πολυάριθμες αναφορές μπορεί επίσης να έχουν στόχο να παραπλανήσουν τη ρωσική ηγεσία και να επηρεάσουν τον σχεδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Medvedev: Η Ρωσία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας

Η Ρωσία θα δώσει έμφαση στις επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία στο μέλλον, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της ικανότητας του στρατιωτικού-βιομηχανικού πλέγματος θα είναι ένας τομέας ιδιαίτερης εστίασης», είπε ο Medvedev.
«Είναι σημαντικό αυτά τα επενδυτικά έργα να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος», συνέχισε.
«Ως εκ τούτου, θα ζητήσω από το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου να υποβάλει μια μηνιαία έκθεση που συνοψίζει την πρόοδο σε αυτές τις δραστηριότητες με ενδεικνυόμενα ορόσημα και προθεσμίες για τα έργα», πρόσθεσε ο Medvedev.
Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας θα επιβλέπει επίσης την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, σημείωσε.
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί κυρίως στην κατασκευή συστημάτων αεράμυνας και θωράκισης για άρματα μάχης.

Οι ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας – Στο επίκεντρο Kharkiv και Kupyansk

Ρωσικά drones και πύραυλοι συνεχίζουν να καταστρέφουν την ουκρανική στρατιωτική υποδομή.
Η χθεσινή βραδιά 10/1/2024 δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Kherson, Sumy και Kharkiv, καθώς και στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας κοντά στις γραμμές του μετώπου.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Konstantinovka που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Η συνοριακή περιοχή του Kharkiv δέχεται μαζικές ρωσικές επιθέσεις σχεδόν κάθε βράδυ.
Συγκεκριμένα, τα ρωσικά πλήγματα εντάθηκαν μετά την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στη ρωσική πόλη Belgorod την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Αναφέρθηκε ότι αρκετές ακόμη στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Kharkiv υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.
Ένας από τους στόχους ήταν το τοπικό εργοστάσιο αεροσκαφών, το οποίο αναβαθμίστηκε για την παραγωγή πυραύλων και πυραύλων κρουζ πριν από μερικά χρόνια.
Αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκαν επίσης στην περιοχή του αεροδρομίου Kharkiv-Severny.
Ουκρανοί στρατηγοί, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας, επισκέφθηκαν το Kupyansk για να πραγματοποιήσουν επιχειρησιακή συνάντηση με τους διοικητές του ουκρανικού στρατού, την επομένη η περιοχή βομβαρδίστηκε από τους ρώσους.

Παρά τις προσπάθειες του διοικητή των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων να διαβεβαιώσει το κοινό ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει «κανένα πρόβλημα» κοντά στο Kupyansk, η στρατιωτική ηγεσία ενδιαφέρθηκε πολύ για την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή.
Οι αναφορές από το μέτωπο επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές μονάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα, κυρίως λόγω της έλλειψης εκπαιδευμένων εφέδρων.
Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να αναπτύξει στρατηγικές εφεδρείες για την ενίσχυση της άμυνας σε άλλα μέτωπα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την ενεργό επίθεσή τους.

Η επίσκεψη της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας στο Kupyansk σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία αυτής της περιοχής, όπου, όπως φαίνεται, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει πραγματοποιήσει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας τους τελευταίους μήνες.
Παρά τις συνεχείς τοπικές επιθέσεις του ρωσικού στρατού, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κρατήσει θέσεις και να αποτρέψει μια σημαντική ήττα.
Μπορεί να υποτεθεί ότι η ουκρανική διοίκηση προετοιμάζει κάποιο είδος επιχείρησης σε αυτήν την περιοχή.
Ωστόσο, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν μαζικά ότι η Ρωσία μπορεί να ανοίξει ένα νέο μέτωπο – στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.
Εξηγούν την πιθανότητα μιας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Kharkiv με εντατικά χτυπήματα.

1Luhansk Battle Map Draft January 10 2024

2Bakhmut Battle Map Draft January 10 2024

3Avdiivka and Donetsk City Battle Map Draft January 10 2024

4Donetsk Battle Map Draft January 10 2024

5Pyatykhatky and Robotyne Battle Map Draft January 82024 1

πηγή: https://iskra.gr/

 

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

765624
ΣήμεραΣήμερα60
ΧθεςΧθες169
ΕβδομάδαΕβδομάδα215
ΜήναςΜήνας5152
ΣυνολικάΣυνολικά765624
Επισκέπτες Online 6

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook