ΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΘΙ)
 

ΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 
(ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΘΙ)

Η διαχείριση του γηπεδικού ζητήματος ήταν (και συνεχίζει να είναι) τραγική, σε όλα τα επίπεδα. Αντί να θυμίζει ένα μεγαλόπνοο και σημαντικό έργο, που σχεδιάστηκε και θα διεκπεραιωθεί, από μεγάλο και σύγχρονο επιχειρηματία (και τους φίλους του), θυμίζει όλο και περισσότερο πρόχειρο σχέδιο κάποιου, που μόνο στη φαντασία του είναι «μεγάλος επιχειρηματίας». Αφήνοντας στην άκρη τα σχετικά με τα σχέδια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε (ακόμη μια φορά) όλη την αλήθεια, σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα του έργου, για να μη σας κοροϊδεύουν, άλλο, τα φερέφωνα του Μελισσανίδη.

Πριν, όμως, θα σχολιάσουμε τον τρόπο, με τον οποίο τα φερέφωνα ή αλλιώς τα «γιουσουφάκια» άρχισαν, πάλι, το γνωστό τους τροπάρι (κατ’ εντολή άλλων), δήθεν, για να «σώσουν την Α.Ε.Κ.» και να την «υπερασπιστούν», απ’ όσους πάνε να της κάνουν κακό.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες είδαμε πάλι το πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» να φιλοξενεί τα ονόματα αυτών που τολμούν να βάλουν «εμπόδια» στο γήπεδο. Φυσικά, δεν ήταν μόνο η «ΩΡΑ», αλλά όλο το συνεργαζόμενο (ή μήπως υποταγμένο) συγκρότημα, που αποκαλούμε Κ.Α.Τ. (Κατευθυνόμενος Αεκτζήδικος Τύπος).

Το «ξεφώνημα», σε ηλεκτρονικά (και έντυπο) μέσα, έχει δύο όψεις. Η μια είναι η ουσία, στην οποία θ’ αναφερθούμε παρακάτω. Η άλλη είναι η διαφαινόμενη κεντρική επιλογή της κλιμάκωσης. Θυμόμαστε όλοι, ότι, για οποιαδήποτε δικαστική περιπέτεια της «Αγιά Σοφιάς», η μόνιμη θέση της «επίσημης Α.Ε.Κ.» ήταν, πως δεν ανησυχεί και πώς οποιαδήποτε «άλλη» ενέργεια δεν θα έχει καμία επίδραση, στην έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Υπήρχε (δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον) μια σκόπιμη υποβάθμιση κάθε ενέργειας, με την οποία προβάλλονταν οποιεσδήποτε ενστάσεις. Το πολύ-πολύ (μας διαβεβαίωναν) να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά, όπως έλεγε και ο Α. Παπανδρέου, «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Συνεπώς, με βάση τα προηγούμενα, αυτή η αντίδραση δεν είναι διόλου κατανοητή και εξηγήσιμη, εκτός και αν εγκαταλείφθηκε η ως τώρα προσέγγιση και ο Κ.Α.Τ. (κατ’ εντολή) ψάχνει να δημιουργήσει άλλοθι, για ό,τι ακολουθήσει. Το γιατί είναι, μάλλον, εύκολο να το βρει κανείς. Το δυσκολότερο είναι να εξηγήσει, γιατί ασχολούνται μόνο με κάποιους, απ’ όσους έχουν σοβαρές ενστάσεις, για το πώς στήθηκε το «project» του γηπέδου. Την απάντηση, στο ερώτημα αυτό, θα την δώσουμε,στον επίλογο.

 

Δίκη Ν.1: Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι δικαστικές εκκρεμότητες της «Αγιά Σοφιάς» είναι δύο επιπέδων και αφορούν δύο ζητήματα ουσίας, τα οποία, έτσι και αλλιώς, πρέπει να λυθούν,οριστικά, πριν αρχίσουν τα έργα. Η πρώτη, χρονικά, δικαστική εκκρεμότητα είναι η συζήτηση, στις 13 Οκτώβρη, της αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με την οποία ζητείται η ακύρωση της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015 και άρα του παραχωρητηρίου, στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Έχει να κάνει, δηλαδή, με το ιδιοκτησιακό του νέου γηπέδου μας. Στη δίκη αυτή, παρεμβαίνουν, με πρόσθετη παρέμβαση, δύο μέλη της Ερασιτεχνικής (και όχι κατά δήλωση τους μέλη, όπως υποτιμητικά γράφει η «ΩΡΑ», εκτός και αν στην Ερασιτεχνική δέχονται πληρωμές συνδρομών και από μη μέλη), προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, ακόμη και αν παραιτηθεί της αγωγής αυτός που ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη.

Σημειώνουμε ότι αν ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του ήταν να κάνουν σωστά την παραχώρηση από την Ερασιτεχνική στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα έπρεπε να έχει πάρει την έγκριση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο -όπως έχουμε γράψει και άλλοτε- πρέπει να επικυρώσει την παραχώρηση προκειμένου αυτή να είναι έγκυρη. Η εμπλοκή του Εφετείου επιβάλλεται όχι μόνο από τον ίδιο τον Ν. 27125/1999 (άρθρο 7 παρ. 9), αλλά και επειδή η παραχώρηση της έκτασης το 1934 στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. είναι ένα είδος «προίκας». Όπως γνωρίζουν οι παλαιότεροι η προικοδότηση της κόρης από τους γονείς της μέσω της παραχώρησης ενός σπιτιού γινόταν υπό όρους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι αυτό θα χρησιμοποιείται μόνο κατά το διάστημα που το ζευγάρι θα παρέμενε παντρεμένο και πως η προίκα δεν θα οικειοποιούνταν (φαγωνόταν) από τον γαμπρό.   

Επειδή η δικάσιμος πλησιάζει, η «επίσημη Α.Ε.Κ.» επιφόρτισε ένα σεβάσμιο παλαίμαχο, με αποστολή να μιλήσει, τηλεφωνικά, με το μέλος του Σωματείου μας, που έκανε την αγωγή και, νουθετώντας τον, να τον πείσει να την αποσύρει. Απ’ όσο γνωρίζουμε, το τηλεφώνημα έγινε. Τώρα, τι αποτελέσματα είχε αυτό το τηλεφώνημα, θα φανεί τις επόμενες μέρες. Το σίγουρο είναι, ότι, στην περίπτωση που το τηλεφώνημα του παλαίμαχουδεν είχε αποτέλεσμα, η (ψυχολογική) πίεση, μέχρι την μέρα της εκδίκασης, θα κλιμακωθεί, με άλλους τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι το «ξεφώνημα» των «δύο», που κατέθεσαν την πρόσθετη παρέμβαση.  

Υπενθυμίζουμε, ότι η αγωγή επρόκειτονα συζητηθεί, άλλες δύο φορές, αλλά αναβλήθηκε. Την πρώτη φορά, επειδή η Ερασιτεχνική ζήτησε αναβολή και τη δεύτερη, λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Συνεπώς, ήταν στο χέρι της «επίσημης Α.Ε.Κ.» να έχει ήδη τελειώσει την υπόθεση αυτή (τουλάχιστον σε α’ βαθμό).

 

Δίκη Ν.2: Ε’ Τμήμα ΣτΕ.

Η δεύτερη δικαστική εκκρεμότητα είναι η προσφυγή στο ΣτΕ δύο κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας,κατά της απόφασης του Σκουρλέτη, με την οποία εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του γηπέδου. Η εκδίκαση της προσφυγής είναι προγραμματισμένη για τις 26 Οκτώβρη, ενώ αρχικά ήταν να συζητηθεί στις 15 Ιούνη οπότε και αναβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων. Η υπόθεση αυτή είναι εξίσου σοβαρή, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, γιατί, τυχόν ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη στέλνει όλη την Περιβαλλοντική Μελέτη στα σκουπίδια. Και, χωρίς Περιβαλλοντικούς Όρους, δεν υπάρχει Οικοδομική Άδεια και συνεπώς «Αγιά Σοφιά» (γήπεδο).

Το κακό για την ΑΕΚ, στην περίπτωση του ΣτΕ, είναι, πως η υπόθεση χρεώθηκε σε Τμήμα (Ε’) και όχι στην Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως, αν η υπόθεση κριθεί οριακά, στο Ε’ Τμήμα, τότε θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια, για οριστική κρίση. Κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, στην εξέλιξη του γηπέδου. Γιατί, όσο εκκρεμεί η δίκη, στο ΣτΕ, καμία υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν προχωρά, στην εξέταση του φακέλου του έργου. Παραπομπή της προσφυγής στην Ολομέλεια μπορεί να γίνει και χωρίς να συζητηθεί στο Τμήμα, αν κριθεί, ότι το ζήτημα είναι γενικότερου (δημοσίου) ενδιαφέροντος.

Είναι προφανές, ότι η Ολομέλεια (αν φτάσουμε εκεί) δεν θα δικάσει την προσφυγή, πριν από το 2017, ενώ η συζήτηση και η λήψη της απόφασης θα χρειαστεί δύο μήνες, περίπου. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι το Πάσχα του 2017 (μέσα Απρίλη), μπορεί να υπάρχει καθαρογραμμένη η απόφαση του ΣτΕ, αλλιώς..… Ενώ, αν η κρίση και η συζήτηση της προσφυγής γίνει στο Ε’ Τμήμα, τότε, το νωρίτερο, θα υπάρξει απόφαση, στα τέλη του 2016. Και όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν, ότι η απόφαση θα είναι θετική, για την «επίσημη Α.Ε.Κ.», γιατί, αν δεν είναι, δεν θα υπάρξει και γήπεδο, τουλάχιστον, με τη σημερινή του μορφή.

Κλείνοντας, δύο λεπτομέρειες:

  • Λεπτομέρεια 1η: Εισηγητής της υπόθεσης, στο Ε’ Τμήμα, ορίστηκε ο κ. Ντουχάκης, ο ίδιος εισηγητής της Ολομέλειας, που έβγαλε την προηγούμενη απόφαση, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές του Δήμου και των 17κατοίκων.  
  • Λεπτομέρεια 2η: Η δικηγόρος των δύο προσφευγόντων είναι αυθεντία, στα ζητήματα περιβάλλοντος, τόσο από άποψης Εθνικής, όσο και Διεθνούς Νομοθεσίας. Συνεπώς, αν δεν απορριφθεί, για «τυπικούς λόγους», η «επίσημη Α.Ε.Κ.» θα έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση.

(Αφήνω στην άκρη τις δύο υπογειοποιήσεις, τις οποίες η Περιφέρεια πρέπει να εγγράψει στον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους 2017, δεσμεύοντας και για τις δύο πάνω από 20 εκ. ευρώ, τα οποία είναι ξεχωριστά, από τα γνωστά 20 εκ. του γηπέδου και, ακολούθως, να τις δημοπρατήσει. Υπενθυμίζουμε, ότι οι υπογειοποιήσεις, με βάση την Περιβαλλοντική Μελέτη, πρέπει να προηγηθούν, τουλάχιστον, κατά τρεις μήνες, των έργων κατασκευής του γηπέδου. Οπότε, από την άποψη αυτή, ούτε μέσα στο 2017, δεν θα έχουν ξεκινήσει τα έργα.)

Είναι προφανές (τουλάχιστον, για εμάς τους «παρατηρητές»), ότι η ίδια η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έπρεπε (και πρέπει) να επιδιώκει, με κάθε νόμιμο τρόπο, την άμεση εκδίκαση και εκκαθάριση και των δύο υποθέσεων, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν, τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όσο και η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Και, ενώ για την απόφαση του Σκουρλέτη, αρμόδιοι ν’ αποφασίσουν είναι οι περισσότερο ειδικοί, με την Περιβαλλοντική Νομοθεσία (Εθνική & Διεθνή), για το ιδιοκτησιακό, λόγω επικαιρότητας, μπορεί (και πρέπει) να σημειώσουμε μια σημαντική λεπτομέρεια.

Η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν ανέφερε, πουθενά, το Παραχωρητήριο του 1934, στα όσα επικαλέστηκε, στην προηγούμενη δίκη, στο ΣτΕ, με το οποίο (παραχωρητήριο) παραχωρήθηκε το οικόπεδο στο Σωματείο ΑΕΚ (Ερασιτεχνική), από την τότε Κυβέρνηση, στο οποίο κτίστηκε το «Ν. Γκούμας». Ωστόσο,στην απόφαση του ΣτΕ και, συγκεκριμένα, στην 14η γνώμηγίνεται σαφής αναφορά, στο Παραχωρητήριο του 1934 (βλέπε εδώ). Αυτό συνέβη, επειδή ο Δήμος (ο οποίος αγνοούσε το Παραχωρητήριο) επικαλέστηκε νόμο, που ψηφίστηκε λίγες μέρες μετά την παραχώρηση της έκτασης στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, με τον οποίο χαρακτηρίζονταν «δασική έκταση», κάθε έκταση, για την οποία δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι, το ΣτΕ απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δασών Αθηνών, η οποία και έφερε στην επιφάνεια το Παραχωρητήριο του 1934, ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα και δικαιώνοντας, με τον τρόπο αυτό, την πλευρά της Α.Ε.Κ. έναντι τόσο του Δήμου όσο και των 17 κατοίκων.

Έχουμε φτάσει στο σημείο, ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» να είναι αντικείμενο ενός άνευ προηγουμένου «δουλέματος» (κοροϊδίας). Από τη μια, η «επίσημη Α.Ε.Κ.» με τα αυλόδουλα Μ.Μ.Ε. της (όπου το «Ε» σημαίνει «Εξαπάτηση»), η οποία, αναλόγως της συγκυρίας (ειδικά, το καλοκαίρι, όταν πωλούνται οι κάρτες διαρκείας) πάει και φέρνει, μεταξύ ψυγείου και φούρνου μικροκυμάτων (όπου το ζεσταίνει), το θέμα της Οικοδομικής Άδειας. Τώρα, που το έργο έχει φτάσει σε οριακό σημείο και, αφού τους τελείωσε ο Βασιλόπουλος (τον οποίο υποτίθεται ότι πλέον έχουν παρακάμψει), ψάχνουν για νέους «εχθρούς», κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη στοχοποιηθεί, από το παρελθόν και με τους οποίους έχουν και άλλους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Από την άλλη, μια παραπαίουσα και χωρίς ηθικό Κυβέρνηση, η οποία μετρά, βδομάδα-βδομάδα, τον χρόνο της στην εξουσία,. Για να το κάνουμε «ψιλά», ο Σκουρλέτης, το τελευταίο διάστημα, «πιέζει» τους υφισταμένους του («υπηρεσιακούς παράγοντες»), όχι για να βγάλουν την Οικοδομική Άδεια (γιατί γνωρίζει, ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα, για να φτάσουμε ως εκεί), αλλά για να «προχωρήσουν», απλά και μόνο, την υπόθεση. Αυτό το κάνει γιατί θέλει να δείξει, τόσο στον «Τίγρη», όσο και στους ΑΕΚτζήδες, ότι προχωρά την υπόθεση. Άλλωστε, οι εκλογές είναι περισσότερο κοντά, από ποτέ («μύρισαν», όπως το νοτισμένο χώμα) και θα ήταν πολύ βολικό, για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να φαίνεται,ότι επίκειται (βγαίνει όπου να ‘ναι) η Άδεια, παρά να έχει ήδη βγει, μπας και πάρουν καμία ψήφο, ακόμα. Στη φάση που είμαστε τώρα, ό,τι διαβάζετε, για το γήπεδο (τελειώνει όπου να ‘ναι), είναι εκτός τόπου και χρόνου, για να μην πούμε, ότι είναι ψευδές και κατασκευασμένο. Ειδικά όταν γράφεται σε μέσα τα οποία ήδη από τις 10 Φλεβάρη προανήγγελλαν τις μπουλντόζες και την έναρξη των έργων.  

Για επίλογο, σας χρωστάμε, τόσο την απάντηση, στο «γιατί ο Κ.Α.Τ. ασχολείται μόνο με κάποιους απ’ όσους έχουν σοβαρές ενστάσεις με το γήπεδο», όσο και την θέση των «παρατηρητών».

Όσον αφορά την απάντηση στο ερώτημα, αυτή είναι σοκαριστικά απλή –αν και αυτό δεν την κάνει περισσότερο εύπεπτη- ενώ μας θέτει (όλους τους υπόλοιπους) έναντι των ευθυνών μας. Ο Κ.Α.Τ. και η «επίσημη Α.Ε.Κ.» τους έχουν στοχοποιήσει:

  • Επειδή αυτοί που κατέθεσαν την πρόσθετη παρέμβαση είναι οι ίδιοι (μαζί με κάποιους άλλους), που συνεχώς ψάχνουν να μάθουν τι έχει συμβεί στο Σωματείο, ειδικά, από το Καλοκαίρι του 2013, ως σήμερα.
  • Επειδή είναι αυτοί, που θέλουν να τηρείται η νομιμότητα και να υπάρχει διαφάνεια, στη λειτουργία του Σωματείου.
  • Επειδή είναι αυτοί, που «κάποιοι»έκριναν σκόπιμο να τους μαγνητοφωνήσουν, όταν συναντήθηκαν μαζί τους (εκτός αν μπλόφαραν, ότι το έκαναν), πριν από τις τελευταίες εκλογές της Ερασιτεχνικής.
  • Επειδή είναι αυτοί, που γνωρίζουν τι και γιατί το λένε και γι’ αυτό έχουν βαλθεί να τους ανεβάζουν και να τους κατεβάζουν «γραφικούς».
  • Επειδή είναι αυτοί, που ανέλαβαν, εν τέλει, εκτός από το ν’ αναδεικνύουν και να καταγγέλλουν, να δώσουν (και) το (δικό μας) αγώνα, για την προάσπιση των πραγματικών και πάγιων συμφερόντων της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. και όχι αυτών, που δοτές και πλήρως υποταγμένες διοικήσεις, κάθε φορά, θεωρούν ότι είναι.     

Εφ’ όσον η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν έχει να φοβηθεί τίποτα (έτσι δεν γράφουν τα «γιουσουφάκια»;) δεν χρειάζεται καμία στοχοποίηση και διαπόμπευση, παρά μόνο η επίσπευση της δικαστικής εκκαθάρισης των όποιων ενστάσεων. Ας φέρουν και οι δύο (ή και περισσότερες) πλευρές τα επιχειρήματά τους, στο δικαστήριο και, μετά, ας σεβαστούν την όποια απόφαση. Τόσο απλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο λαλακίες, για να ξεκαβλώνει ο αγχωμένος «κόσμος της Α.Ε.Κ.», από τη διάψευση των υποσχέσεων που του δόθηκαν. Ένας κόσμος, που αποδέχεται τη σημερινή ξεφτίλα των τμημάτων της Ερασιτεχνικής, για να μην κακοκαρδίσει τον «Διοικητικό Ηγέτη» και «εγγυητή», που του υποσχέθηκε, ότι θα φτιάξει γήπεδο.

Αυτά όσον αφορά τις δύο δικαστικές υποθέσεις. Επειδή όμως ενδέχεται κάποιοι να έχετε πελαγώσει μ' όλες αυτές τις λεπτομέρειες ας το κάνουμε ακόμη πιο «λιανά». Ο πλέον βασικός λόγος για τον οποίο το project της «Αγιά Σοφιάς» με την μορφή που έχει δεν προχωρά (και δεν πρόκειται να προχωρήσει) είναι ότι έχει αφαιρεθεί «με το έτσι θέλω» η ιδιοκτησία του γηπέδου από την Ερασιτεχνική.Την Οικοδομική Άδεια νόμιμα μπορεί να την βγάλει ΜΟΝΟ η ΕρασιτεχνικήΤα διαβόητα πλέον 20 εκ. ΜΟΝΟ η Εραιτεχνική μπορεί να τα εισπράξει. Το ιδιοκτησιακό είναι το ζήτημα στο οποίο σκοντάφτει η «Αγιά Σοφιά» και το οποίο δεν μπορεί (μέχρι στιγμής) να προσπεράσει ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του, χωρίς να παραγνωρίζουμε και την έλλειψη κεφαλαίων ειδικά από την στιγμή που οι υπόλοιποι λεφτάδες ΑΕΚτζήδες έχουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο αποστασιοποιηθεί.

Γνώμη των «παρατηρητών» είναι, ότι δεν πρέπει οι μάχες, που αφορούν πολλούς, να δίνονται μόνο από μια χούφτα συνειδητοποιημένους ανθρώπους, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία οπορτουνίζει (καιροσκοπεί). Αν το δράμα ενός Σωματείου, όπως η Α.Ε.Κ, δεν συγκινεί την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του, ο οποίος προτιμά να περιμένει τον «νυμφίο», ως «μωρή παρθένα», δηλαδή τα έργα κατασκευής ενός αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, τότε, προφανώς, αυτό το Σωματείο είναι άξιο της μοίρας του. Μιας μοίρας, που ενδέχεται, στο τέλος της, να είναι μαύρη και πικρή. Εκτός αν πιστεύουν όσα καθημερινά τους «ταΐζει» ο Κ.Α.Τ. (τα φερέφωνα, που λέγαμε), για την παντοδυναμία του «Αρχηγού» (τα οποία, αν το καλοσκεφτείς, είναι τα ίδια, που τόσα χρόνια γράφουν οι Γαύροι δημοσιογράφοι, για τον Μαρινάκη), γιατί, όπως γνωρίζουμε, η άνοδος και η πτώση των οικονομικών αυτοκρατοριών είναι συνεχής και σίγουρη και μόνο τα «Ιδανικά» μένουν (για όσους μπορούν να τα συναισθανθούν).

Όσο καθόσαστε, ως παθητικοί παρατηρητές και τους αφήνετε ν’ αλωνίζουν στην Α.Ε.Κ. που, κατά δήλωση του Μελισσανίδη, δεν του ανήκει, γιατί ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ, τόσο η «γαυροποίηση», που έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό, θα παγειώνεται και θα προχωρά. Και όταν θα έχει προχωρήσει, αρκετά, δεν θα είναι δυνατόν, πλέον, ν’ αντιστραφεί. Τότε, θα έχουμε γίνει όπως αυτοί, που τώρα λοιδορούμε και κανείς δεν θα είναι εύκολο να μας ξεχωρίσει απ’ αυτούς, παρά, μόνο, από τα χρώματα, στις φανέλες και στα κασκόλ. Αν αυτό δεν σας ενοχλεί, συνεχίστε να κάνετε τις «πάπιες» και να σφυρίζετε αδιάφορα, στο δράμα της «Μάνας Α.Ε.Κ.».

 

Απορία: Γιατί ο φάκελος στην γνωστή μας Δ.Α.Ο.Κ.Α. συνεχίζει να περιλαμβάνει τα ίδια με τον Αύγουστο του 2014 έγγραφα, να είναι δηλαδή ασυμπλήρωτος; Μήπως τους τέλειωσαν το χαρτί και το μελάνι για τις εκτυπώσεις ή έχει χαλάσει ο plotter(εκτυπωτής για αρχιτεκτονικά και όχι μόνο σχέδια).

Πληροφορία: Οι μανδαρίνοι της εξουσίας («υπηρεσιακοί παράγοντες» του Υπουργείου Περιβάλλοντος) επειδή δεν θέλουν να πάρουν θέση (φοβούνται) σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα έχουν «οχυρωθεί» πίσω από την εκκρεμή αγωγή της 13ης Οκτώβρη. Είναι προφανές ότι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν παραδώσει την εισήγηση τους σχετικά με το ζήτημα αυτό. Άλλωστε αυτοί απλώς εισηγούνται, η απόφαση και η υπογραφή είναι άλλου ευθύνη.

Υ.Γ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΗΧΑΝΕΥΤΕΙΤΕ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ !!!

 

13 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητές.

 πηγη: www.aek-watch.gr

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

447267
ΣήμεραΣήμερα54
ΧθεςΧθες418
ΕβδομάδαΕβδομάδα2456
ΜήναςΜήνας3358
ΣυνολικάΣυνολικά447267
Επισκέπτες Online 7

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook