ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Των ΘΟΔΩΡΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ ,  ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΥ , ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΑΝΤΙΛΑ 

Μένει να αποδειχθεί αν θα το μεγαλώσουμε σωστά. Στα χέρια μας το κρατάμε. Στα αποκαίδια του ενιαίου μέχρις πρότινος ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από οξύτατη εσοκομματικήδιαπάλη γεννήθηκε η Λαική Ενότητα. Δημιουργήθηκε έτσι ‘’το προζύμι’’ για την δημιουργία ενός Πατριωτικού Αντιφασιστικού Δημοκρατικού Αντικαπιταλιστικού Μετώπου. Μετά τον Αρμαγεδώνα των συνεπειών των μνημονίων. Οι Έλληνες απέκτησαν εμπειρία μέσα στα πέντε χρόνια που δεν μπορούσε να τους την προσφέρει καμιά καθοδήγηση. Μόνο ‘’η τσούλα΄΄ η Ιστορία παραδίδει τέτοια μαθήματα. Όλα στην πράξη πιο απλά ‘’στην καμπούρα μας‘’, στο πετσί μας. Αυτά που βιώνουμε είναι αβίωτα, ανελέητα εχθρικά προς κάθε τι ανθρώπινο. Είναι ολοφάνερο ότι χρειαζόμαστε μια νέα Φιλική Εταιρεία, ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ. Αυτή πρέπει να είναι η θεμελιώδης επιδίωξη μας.

Να γίνουμε η πυξίδα στο καράβι της εξέγερσης που δημιουργούν οι αναγκαιότητες του καιρού. Δεν έχουμε χρόνο. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τα ίχνη. Το φίδι ενός ολοκληρωτικού-ολοκληρωτισμού βρίσκεται μπροστά μας. Καταστρέφει, αποδομεί, μαγαρίζει και ασελγεί στα πάντα. Με τις εκλογές της 20/9 έχουμε μια εκλογική στατιστική, κατά τον Λένιν και τίποτα περισσότερο. Μια βάση για συμπεράσματα. Τα προβλήματα είναι βαθύτερα. Μια νέα πραγματικότητα ξεπροβάλλει ανάγλυφα, ανεξάρτητα από την ‘’εκλογοιλαροτραγωδία’’. Κυοφορούνται πολλά και σημαντικά. Το κύριο χαρακτηριστικό τους συμπυκνώνεται θεμελιώδη αρχή που λέει ‘’Οι πάνω δεν μπορούν να κυβερνήσουν με τον παλιό τρόπο, εδώ και καιρό οι κάτω δεν θέλουν να κυβερνιούνται’’. Οι πάνω έχουν μείνει τσίτσιδοι, γελοίοι, Χατζηαβάτες και Κολλητήρια της παραεξουσίας που κάνει κουμάντο από το παραβάν. Οι κάτω όλοι εμείς, οι δηλώνοντες αριστεροί, κομμουνιστές, επαναστάτες, είμαστε τραγικά ακίνδυνοι προς το παρόν. Διασπασμένοι σε βαθμό ύποπτο, όταν ‘’οι Λίγοι’’ είναι μπετόν αρμέ. Τυρβάζουμε περί πολλών, ‘’αποπατάμε’’ στο ένδοξο παρελθόν. Άμα λάχει το αποκηρύσσουμε κιόλας. Ύστερα αναζητούμε συνταγές και θεωρίες βαθύτατα εχθρικές προς το ανθρώπινο γένος. Το τι λέγεται και γράφεται δεν έχει προηγούμενο. Κορυφαία περίπτωση ήταν ο περιβόητος Ευροκομμουνισμός. Αλήθεια έχω καιρό να διαβάσω άρθρο για την ανθρώπινη πλευρά του. Για το τι έμεινε στην Ιταλία και όπου αλλού είχε θεριέψει. Το πόσο ‘’δυσκόλευε’’ την αστική τάξη στο έργο της…. Για τα ‘’εγκλήματα‘’ της Οκτωβριανής Επανάστασης και του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία. Για ‘’την βαρβαρότητα’’ των Μπολσεβίκων. Το Κόμμα του Ζαχαριάδη. Όχι του Φλωράκη. Σε αυτό έχουμε θητεύσει αρκετοί. Δεν είναι Κομμουνιστικό Κόμμα. Είναι κάτι άλλο. Μην αναζητούμε το κόμμα που δημιούργησε το τρισένδοξο ΕΑΜ. Αυτό τελείωσε με το 20 Συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1954και παραδόθηκε το 1974 δια χειρός και υπογραφής Χ. Φλωράκη. Ως τότε ήταν Επαναστατικό Κόμμα! Έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Ισχύει στο ακέραιο η ρήση του Ν.Ζαχαριάδη που λέει.’’ Το Κ.Κ.Ε θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του’’.

Η δήλωση του με αρ. Πρωτ.5855/4-10-1974 τα λέει και τα παραδίδει όλα. ‘’Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βίαιην κατάληψιν της εξουσίας η την ανατροπήν του Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος’’!!! Η δήλωση αυτή, δήλωση μετανοίας και υποταγής, έγινε όταν η τραγωδία της Κύπρου είχε συντελεσθεί. ‘’Οι Χουνταίοι’’ ήσαν ‘’νεκροί’’. Και το καθεστώς της υποτέλειας είχε πέσει ‘’στο καναβάτσο’’ των αθλίων εγκλημάτων του! Την αναγνώριση την είχαν κερδίσει με το αίμα τους οι Κομμουνιστές. Δεν την ‘’παζάρεψαν’’ ποτέ. Άραγε όλοι αυτοί που δεν υπέγραφαν στα Μακρονήσια, τις φυλακές και τα αποσπάσματα, ‘’οι ωραίοι νεκροί’’ τι ήσαν? Τι σχέση έχουν με όλους εμάς? Έτσι και ο Μανιαδάκης θα το αναγνώριζε, όχι ο λεγόμενος ‘’Εθνάρχης’’. Του το αναγνωρίσαμε και τον τιμήσαμε δεόντως. ‘’Πυροβολώντας’’ τον Στάλιν, όπως αδιάκοπα μας υποδείχνουν τα χαλκεία ‘’των Χορτάτων’’, του έχουν φορτώσει ακόμη και τη τρύπα του όζοντος, φτάσαμε να θάψουμε την επανάσταση και τον Λένιν. Τόση κατάντια. Μετά ανεβήκαμε στα τείχη της Τροίας και κλαίγαμε για την καταστροφή που μας βρήκε. Η Κασάνδρα μπροστά μας ‘’δεν πιάνει μία’’. Τι έγινε μας τελείωσαν τα αισχρά επιχειρήματα? Η δουλειά έγινε. Βοηθήσαμε ‘’να μπούν στην πόλη οι εχθροί και μείς γελούσαμε’’… ‘’Δειλοί μοιραίοι, άβουλοι αντάμα. Προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα’’. Υπάρχει πολιτική τσίπα? Αίσθηση ταξικής αξιοπρέπειας? Προσωπικής λεβεντιάς και ντομπροσύνης? Κάτι σάπιο υπάρχει ‘’στο Βασίλειο’’ της Αριστεράς!! Να το εξαλείψουμε….

Επιστροφή λοιπόν στα θεμελιώδη, ‘’τα Ιερά και τα Όσια’’ της ανάγκης, του κινήματος. Της Ιστορίας ‘’που έβγαλε γλώσσα, ότι ξοφλήσαμε’’. Οι αστοί κάνουν αντεπανάσταση. Το δηλώνουν ανερυθρίαστα, προκλητικά, σάπια, ολοκληρωτικά. Παίζουν τα ρέστα τους στη ρουλέτα της Ιστορίας. Γνωρίζουν από ένστικτο ότι ο νεοσσός που λέγεται Κομμουνισμός θα τους πνίξει οριστικά. Ο ντενεκές και η χαβούζα της προιστορίας που εκφράζουν τους περιμένει. Χρόνο προσπαθούν να κερδίσουν. Ποντάρουν στην Ναρκοκουλτούρα, την Πορνοκουλτούρα, την Τζογοκουλτούρα και πάνω από όλα στον θεό τους το χρήμα, όπως και αν το λένε. Την απόλυτη κατοχή του πλούτου και την απέραντη φτώχια που συνεπάγεται. Εμείς σύντροφοι οι πολλοί, ‘’οι ωραίοι εμείς’’, που αντικειμενικά θέλουμε ‘’επί γής ειρήνη’’, ‘’το αγαπάτε αλλήλους’’, ‘’το τίποτα το ανθρώπινο ξένο για μας’’, ‘’το ελευτερία είναι η γνώση της ανάγκης’’, που πιστεύουμε ότι ‘’τους αστούς δεν τους πείθεις, τους ανατρέπεις’’!! Που είμαστε οπαδοί του Διαλεκτικού Υλισμού. Θα κηρύξουμε ευλογημένη την Ρήξη, την Εξέγερση , την Επανάσταση. ‘Εχουμε Αστική ‘’δημοκρατία’’. Πιο απλά δικτατορία των πλουσίων. Καλυμμένη παλιότερα, ολοφάνερη σήμερα. Καθεστώτα παντού που καταστρέφουν και ασελγούν στα πάντα. Κατακτήσεις, ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, χώρες, περιοχές ολόκληρες.. Αλέθονται και πολτοποιούνται με τον πιο ανελέητο, επιστημονικά διεστραμένο τρόπο. Τα έργα τους περιλαμβάνουν. Εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα. Μαζική αυξανόμενη φτώχεια και ανεργία. Εξάπλωση ραγδαία και με σχέδιο ναρκωτικών στη νεολαία. Απαγόρευση επενδύσεων και δημιουργία εργοστασίων. Στα ναυπηγεία μας δεν ναυπηγούνται καράβια , όχι γιατί δεν φέρνουν οι κακοί εφοπλιστές, αλλά γιατί από το 1990 υπάρχουν συμφωνίες που το απαγορεύουν. Αυτοί είναι οι όροι για να μπούμε στην Ε.Ε. Στην θέση τους ανοίγουν νέες φυλακές, καζίνο και τζόγος απέραντος. Συμμετέχουμε σε Λυκοσυμμαχίες. Ιμπεριαλίζουμε ‘’το κατά δύναμη’’. Καταντήσαμε να φυλάει ο στρατός μας στο Αφγανιστάν την ανεμπόδιστη καλλιέργεια της πρέζας. Να έρχονται τόνοι κοκαίνης και ηρωίνης και κανείς να μην ασχολείται. Ποιος την φέρνει? Ποιος την πληρώνει? Πόσοι θα την ‘’πιούνε’’ η θα την ‘’ρουφήξουν’’. Πόσοι θα εξαθλιωθούν? Πόσοι θα πεθάνουν? Οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία 10.000χιλ. Ελληνες και δεν ‘’λύθηκε μύτη’’. Παίρνουμε μέρος στην καταστροφή της Μέσης Ανατολής. Παραδώσαμε τον Οτσαλάν κάνοντας ότι έκαναν στον Ρήγα οι Ευρωπαίοι!!! Σε μαφιόζικα εμπάρκο κατά του εαυτού μας, όχι της Ρωσίας…. Αυτά είναι τα φανερά εγκλήματα κατά της χώρας. ‘’Η κορυφή του παγόβουνου’’….

Δεν είμαστε σύμμαχοι στην Ε.Ε. Είμαστε μέλη μιας εγκληματικής συμμορίας που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Δεν υφίσταται Βουλή. Αυτό που υπάρχει είναι ομάδες οργανωμένων συμφερόντων, απόλυτα εχθρικών προς κάθε τι φυσιολογικό, λαικό, και ανθρώπινο. Πλήρης ακινησία και παράδοση σε πολιτικό, αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό, οικονομικό, ιδεολογικό, πολιτιστικό επίπεδο. Ο παραπολιτισμός που κυριαρχεί μας οδηγεί ‘’σε ελεύθερη πτωση’’ χωρίς αλεξίπτωτο. Συμπαρασύρει τους πάντες. Συνυπάρχουν εφιαλτικά, απόλυτη τεχνολογία και απόλυτη βαρβαρότητα. Το δεύτερο πρέπει να φύγει οριστικά και αμετάκλητα. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό?? Διαφορετικά όλα τα τζίνια του κακού θα μας καταστρέψουν απόλυτα. Ένα διαρκές ‘’απαγορεύομεν’’ υφίσταται. Απαγορεύονται οι Συλλογικές Συμβάσεις. Απαγορεύεται το μοίρασμα του κοινωνικού πλούτου. Αντίθετα υφαρπάζεται και συσσωρεύεται ‘’στους ελάχιστους’’. Απαγορεύεται να πούμε την κατοχή του 1/3 της Κύπρου κατοχή! Τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και Διαφθοράς [ ΜΜΕ] προωθούν ότι πιο σάπιο υπάρχει. Έχει επικηρυχθεί η ποίηση. Η αρχαία ελληνική γλώσσα διώκεται από το Υπουργείο Παραπαιδείας και το επίσημο κράτος. Η ιστορία έχει μπεί στο απόσπασμα των πολυεθνικών ολετήρων. Κάθε τι που εξορθολογίζει, δημιουργεί συλλογικότητες, ‘’γεννάει’’ αρχές, εξεγερσιακές συνειδήσεις, προωθεί την πρόοδο είναι ‘’παράνομο’’. Ο καπιταλισμός σαν σύστημα ότι είχε να δώσει το έδωσε, ‘’έχει φάει τα ψωμιά του’’. Κρατιέται με την απόλυτη θεσμική βία και καταστροφή. Αποτελεί προιστορία άκρως επικίνδυνη. Η Διεθνής των ‘’χορτάτων των ασύδοτων’’ είναι παρούσα παντού. Καθορίζει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε!! Έχουμε καταντήσει στην κάθε χώρα μια χούντα καθαρμάτων να έχουν το καθένα ξεχωριστά, όσο όλοι μαζί. Αμύθητο πλούτο και απεριόριστη εξουσία. Αυτό είναι το ζήτημα των ζητημάτων. Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Ποιος λοιπόν σύντροφοι μπορεί και θέλει ‘’να κρεμάσει το κουδούνι στου γάτου την ουρά’’! Πώς και με ποιο εργαλείο? Ως τώρα μας επιτρέπουν να λέμε ότι θέλουμε, αλλά στην πράξη γίνεται αυτό που αποφασίζουν. Με εκλογές και χωρίς εκλογές. Έτσι απλά!!

Αγαπητοί σύντροφοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ. Τελείωσαν τα πολλά λόγια. Θα κάνουμε τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ το εμβρυουλκό της Χειραφέτησης? Το φλάμπουρο της οργής και της Εξέγερσης? Θα διακηρύξουμε ανοιχτά, ότι μόνο μιά συσσωρευμένη και στοχοπροσηλωμένη λαϊκή επαναστατική βία είναι η ΛΥΣΗ. Βία που θα αγκαλιάζει την πιο πλατιά στράτευση των πολλών. Βία που θα την διοχετεύσουμε παντού. Από την κοινοβουλευτική ρήξη και ανατροπή, έως την πιο μαζική κοινωνική Επανάσταση. Πού θα σώσει την πατρίδα από τους Νενέκους. Χωρίς πιστοποιητικά αγωνιστικότητας. Αποδείξεις κομμουνιστικής ‘’παρθενιάς’’. Ο λαός και η Ανάγκη μας περιμένουν. Ο καπιταλισμός ‘’στις ύστερες μέρες του’’ ετοιμάζει την τελική σύγκρουση. Ανησυχεί βαθύτατα. Γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας- ‘’σαν παλιά πουτάνα - ,ότι όπως αναπόφευκτα λειτουργεί. Σπέρνει ταξικό μίσος, ριζοσπαστισμό, οργή, αγανάκτηση, αδικία και πόνο. Δεν έχουμε καιρό. Να τον τελειώσουμε, πρίν μας τελειώσει!! Πού θα καταργήσει οριστικά την δικτατορία των αστών. Πηγαίνοντας για το 1 Συνέδριο προτείνω να δούμε και να καταλήξουμε στους παρακάτω θεμελιώδεις άξονες

– Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ. Δεν κυβερνιέται από τον λαό. Δεν είναι ανεξάρτητη. 

– Να διαμορφώσουμε ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ πολιτικού κοινωνικού και ιδεολογικού πολέμου. Όχι φατρίες….. – Οργανώσεις παντού. Ένα ψηφοδέλτιο, ένα μέλος, μία ψήφος, ένα μέτρο. Καμιά συμφωνία από πάνω. Καμιά ποσόστωση και εντολή. Η σταυροδοσία θα επιτρέπει πέντε σταυρούς. Η οργάνωση που ανήκει κάθε μέλος να μπορεί να το ανακαλεί αν τα 4/5 όλων των μελών το αποφασίσουν. Κανείς άλλος. Χρόνος παραμονής για όλες τις θέσεις, δύο θητείες. Ούτε μέρα παραπάνω. Η παραμονή στην εξουσία διαφθείρει τους πάντες. Είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό, κατά τον Φρόυντ. 

– Πλαίσιο λειτουργίας σε καθεστώς απόλυτης δημοκρατίας και απόλυτης πειθαρχίας. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου ισχύουν για όλους. Επιτρέπεται η λειτουργία τάσεων με όλα τα δικαιώματα εκτός από τις ποσοστώσεις. Εκτός των αποφάσεων κανείς.

– Νέμεση παραδειγματική των υπευθύνων του κοινωνικού και ανθρωπιστικού ολοκαυκώματος. Φυλακή και δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου, για όλα τα μεγάλα καθάρματα.. Τι σημαίνει δεν μου δίνουν τον Χριστοφοράκο? Το Ισραήλ τι έκανε στους ‘’Ναζί’’? Εμείς πώς τα διαθέτουμε όλα στα Δ.Ν.Τ, την Ε.Ε και την σύγχρονη Βέρμαχτ…..

 Ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση την προοπτική για τον Σοσιαλισμό. Το μόνο φάρμακο για τον καρκίνο που μας κατατρώει! Αγροτική παραγωγή και δημιουργία νέων εργοστασίων, κύριοι άξονες.

– Ξεκάθαρες Ισότιμες εξωτερικές σχέσεις με όλους. Σύμμαχοι οι φίλοι και εχθροί οι εχθροί!!

– ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. «Το να διαγραφεί, να ρυθμιστεί, να μακρύνει» περιέχει στην ουσία την αποδοχή του. Άρα την υποχρέωση και την αναγνώριση προς τους τοκογλύφους- δανειστές. Είναι το ισχυρότερο εργαλείο του Νεοαποικισμού και του Ιμπεριαλισμού. Η Ελλάδα δεν χρωστάει, της χρωστάνε. Από το όνομα της Ευρώπης , τα κλεμμένα Αρχαία, τα κατοχικά δάνεια και αποζημιώσεις και πάει λέγοντας!! Είναι η εποχή του μεγάλου λιμού που λέγεται Ιμπεριαλισμός. Είναι ολοφάνερο γιατί καταργούν την Επιτροπή για το Χρέος. Δεν ‘’βγάζουν’’ τσιμουδιά.

– ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Μόνο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Σε όλα τα αθλήματα. Επαναφορά της Αρχαίας Ελληνικής στα σχολεία. Καθιέρωση της ιστορίας μας σαν κύριο μάθημα σε όλες τις βαθμίδες. Κι επειδή έχουμε γεμίσει από ‘’Μαρξιστές’’… να θυμίσω ότι το πρώτο του βιβλίο ήταν ‘’ Μελέτη πάνω στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς’’. Κάπου μάλιστα σημείωνε «O Aριστοτέλης είναι ο γίγαντας της ανθρώπινης σκέψης. Οι αξίες του Ελληνικού πολιτισμού από μια ορισμένη άποψη παραμένουν σαν κανόνες, άφταστα πρότυπα»!!!!! Εμείς τα έχουμε αφήσει στον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη…. ΓΙΑΤΙ??

– Αδιαπραγμάτευτα υπό δημόσιο έλεγχο. Ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Υγεία και η Παιδεία. Κατάργηση όλων των Μ.Κ.Ο. 

– ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ που θα ανήκει? Π.χ Το χρυσάφι που υπάρχει … Θα το παίρνει ‘’η Ελντοράντο Γκόλντεν’’? Η θα πηγαίνει στο Εθνικό θησαυροφυλάκιο! Θα πούμε στους κατοίκους που αντιδρούν για το περιβάλλον και έχουν δίκιο και στους εργαζόμενους στα ορυχεία που υπερασπίζονται την δουλειά και έχουν και αυτοί δίκιο τα παρακάτω « Ενωθείτε. Κάντε μέτωπο ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Απαιτείστε να γίνει Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου, αρχής γενομένης από το χρυσάφι της Χαλκιδικής. Δώστε το καλό παράδειγμα». Ταυτόχρονα να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος. Η τεχνολογία το διασφαλίζει απόλυτα. Αυτή πρέπει να είναι και η θέση της ΛΑΕ. Μέτωπο για την εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου. Του ενεργειακού. Της νέας τεχνολογίας και έρευνας. Κρατικοποίηση των τραπεζών.

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Το Ε.Α.Μ αν ‘’φούντωσε’’ δεν τα έβαλε με τους παπάδες. Ο Άρης πού όλοι τον ‘’δοξάζουμε’’ είχε δίπλα του, τον πάτερ Ανυπόμονο. Έχουμε διαβάσει το βιβλίο του- διαθήκη ζωής? ‘’Με το σταυρό στα βουνά με τον Άρη’’, έτσι τιτλοφορείται. Στην Κ.Ε του Ε.Α.Μ. υπήρχε και Μητροπολίτης!!! Μας λένε τίποτα όλα αυτά? Το ερώτημα γιά ‘’το επέκεινα’’θα μας συνοδεύει έως το τέλος της ύπαρξης μας. Πρέπει να βαδίσουν μαζί η Ιδεολογία της Απελευθέρωσης και η Θεολογία της Επανάστασης. Όχι απέναντι. Οι πολλοί δεν αντέχουν την τραγικότητα του μηδενός, το καταλυτικό του θανάτου, το συμπαντικό χάος. Ας το πάρουμε στα σοβαρά. Προς το παρόν τουλάχιστον. Να συντονιστούμε μαζί της. Να κάνουμε διάλογο για τα πάντα. Από την περιουσία μέχρις την κοινή γραμμή άμυνας, πού θα σώσει τη χώρα. Η Χώρα αφανίζεται. ‘’Να σημάνουν’’ τα καμπαναριά ΤΩΡΑ…. 

Σύντροφοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ. Η χώρα μας έχει γίνει Κολοσσαίο- Αρένα. Αυτό είναι το έργο του σύγχρονου πολιτικού υπόκοσμου. Της Πέμπτης Φάλαγγας που βρίσκεται σε όλους τους αρμούς αυτού του έθνους. ‘’Να σηκωθούμε όλοι όχι λίγο, πολύ ψηλότερα’’. Στα θεμελιώδη λοιπόν και όποιος αντέξει. Φτερά να δώσουμε στο λαό μας. Να μαζέψουμε όλα ‘’τα σταφύλια της οργής και της αδικίας’’. Να μετατρέψουμε τον πόνο και την πίκρα σε οργάνωση. Να αποφύγουμε τις συμπληγάδες της πλάνης. Την παλιά στράτα να περπατήσουμε. Να τιμήσουμε με πράξεις ‘’τις τράπεζες του αίματος και της θυσίας’’ των παλιών. Να σιχαθούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε. Τον Καιάδα της ανισότητας να κατεδαφίσουμε. Τον σακάτη που μας σακατεύει να καταργήσουμε. Την Ένατη της επανάστασης να παίξουμε στις εργατογειτονιές του κόσμου. Να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας. Να αφαιρέσουμε τα προβλήματα. Να εξαφανίσουμε την διχόνοια. Να βάλουμε το Μανιφέστο της Απελευθέρωσης, για προσκέφαλο στα παιδιά. Στο δίλημμα Αγχόνη η Απόσπασμα? Να πούμε Επανάσταση. Τότε θα σμίξουν ο Άρης με την Ρόζα, ο Τσέ με τον Ίλιτς, ο Νίκος με τον Φιντέλ χορό να στήσουν στις γραμμές μας. ‘’Οι νεκροί του αγώνα θα βγούνε στο ξάγναντο Πρωτοπανηγυριώτες’’. Ένα καλό έχει ο καπιταλισμός στις μέρες μας. Θα μας κάνει όλους με το ζόρι, λαικούς αγωνιστές και νεκροθάφτες του. Αυτός κι αν είναι λόγος για να παλέψουμε……

Μπροστά μας ο παλιός κόσμος πεθαίνει σαπίζοντας τα πάντα. Τώρα αποκτάμε σχετική συνείδηση για το τέλος του. Αυτό δείχνει να μας φοβίζει. Είναι πολύ δύσκολο και οδυνηρό να φανταστούμε κάποιον άλλο. Να τολμήσουμε.

‘’Ο νεοσσός’’ του 1917 δεν πνίγηκε στην κούνια του. ‘’Χθές μές στη πορεία περνούσε γελαστός’’… Να τον ‘’ζωγραφίσουμε με πράξεις. Έχουμε πόλεμο. Το μέλλον δεν θα γεννηθεί με λογοκοπίες και υποκριτικά ξεσπάσματα. Να μιλήσουμε όπως ο λαός. Να οργισθούμε όπως ο λαός .Να κινηθούμε όπως ζητάει ο λαός. Στην πρώτη γραμμή! Απλά. Λαικά. Αποφασιστικά. Στοχοπροσηλωμένα. Ανθρώπινα. Επαναστατικά…

Ο κόσμος που θα φτιάξουμε θα έχει κάτι… Από ‘’την τρυφεράδα’’ της Άνοιξης. ‘’Τη ζέστη’’ του Καλοκαιριού. ‘’Το μέτρο’’ του Φθινοπώρου. Και ‘’το άσπρο’’ του Χειμώνα.

Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

765635
ΣήμεραΣήμερα71
ΧθεςΧθες169
ΕβδομάδαΕβδομάδα226
ΜήναςΜήνας5163
ΣυνολικάΣυνολικά765635
Επισκέπτες Online 6

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook