Έχει γίνει μόδα η χρησιμοποίηση νομικών προσώπων τα οποία εμφανίζονται ως κάτοχοι μετοχών (ιδιοκτήτες) Α.Α.Ε. Συνήθως τα νομικά αυτά πρόσωπα είναι Σωματεία όπως η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», η «Κοινωνία Μελών Άρη», η «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» και παλαιότερα οι γνωστοί μας «SUPPORTERS». Δεν υπάρχουν πολλά που να μπορούν πλέον να γραφτούν σχετικά με το θέμα. Ωστόσο αυτά που περιλαμβάνονταν στο δημοσίευμα τουGOALτης 18ης Φλεβάρη το οποίο υπογράφει ο Σταύρος Καζαντζόγλου (βλέπε εδώ) ήταν πολύ λιγότερα σε όγκο και ελάχιστα διαφωτιστικά ειδικά σε σχέση με όσα έχουμε γράψει εδώ και καιρό.

Πιστεύουμε ότι για τις ιδέες όσο και για τα αιτήματα (κάποιοι τα ονομάζουν «συνθήματα») δεν μπορούν να υποστηριχτούν πνευματικά δικαιώματα. Η ιδέα η οποία εκστομίζεται αλλά κυρίως διατυπώνεται γραπτώς από την στιγμή εκείνη είναι κτήμα όλων μας. Συνεπώς δεν έχουμε πρόβλημα να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε ακέραια κομμάτια από τα γραπτά μας (αν του κάνουν για τον σκοπό που θέλει να τα χρησιμοποιήσει) ή ακόμη και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουμε. Γνωρίζουμε βέβαια πως ελάχιστοι θα το τολμούσαν αυτό, όχι μόνο λόγω του στυλ γραφής μας αλλά κυρίως επειδή διαβαζόμαστε τόσο όσο η πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων που επιθυμεί να είναι πλήρως ενημερωμένη να είναι σε θέση ν’ αναγνωρίζει την πηγή. Ένας ακόμη λόγος και πιθανόν ο κύριος είναι ότι αυτά που υποστηρίζουμε φαίνεται ν’ «αντιπολιτεύονται» την παρούσα κατάσταση, ενώ η πλειοψηφία των προτάσεων μας είναι τουλάχιστον «αιρετικές». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Σταύρος Καζαντζόγλου δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τμήματα της ανάλυσης μας σχετικά με την λειτουργία της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.». Αν το έκανε αυτό το δημοσίευμα του θα ήταν κάτι παραπάνω από ένα ανούσιο άρθρο το οποίο δεν ενημερώνει ουσιαστικά σε τίποτα.

Βέβαια αν χρησιμοποιούσε μέρη της ανάλυσης μας (βλέπε εδώεδώ & εδώ) θα υπήρχαν και συνέπειες όπως ότι η έκταση του άρθρου θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερη (και θα έπρεπε ενδεχομένως να το δημοσιεύσει σε συνέχειες). Επίσης θα υπήρχε ο κίνδυνος να ενημερωθούν πραγματικά μέσω της εφημερίδας αλλά και της αναδημοσίευσης του άρθρου σε ιστοσελίδες όσοι τυχόν δεν μας έχουν διαβάσει. Διαβάζοντας ωστόσο το άρθρο καταλήγει κανείς αβίαστα στο συμπέρασμα ότι εκτός της παρουσίασης (συνοδευόμενης και από αποθεωτικούς χαρακτηρισμούς) του προσωρινού Δ.Σ. της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.» ο μόνος λόγος ήταν ένα ΑΕΚτζήδικο πρωτοσέλιδο και ένας μίνι λιβανωτός στον «Τίγρη». Βέβαια θα μπορούσε κάποιος καλόπιστος να το θεωρήσει σαν την εκδήλωση ενός μοναδικού και άρα τυχαίου συμβάντος. Ευτυχώς όμως ο ίδιος δημοσιογράφος φρόντισε εγκαίρως να μας το ξεκαθαρίσει και αυτό με ένα άλλο κείμενο του της ίδιας χρονικής περιόδου. Πρίν όμως αναφερθούμε στο δεύτερο αυτό κείμενο του Στ. Καζαντζόγλου πρέπει να ολοκληρώσουμε με το κείμενο του για την Ε.Φ.ΑΕΚ

Από το κείμενο για την Ε.Φ.ΑΕΚ προκύπτουν λοιπόν ως άξια ενδιαφέροντος τα εξής (φυσικά με τον απαραίτητο σχολιασμό μας):

«Ο «Τίγρης» θα ήθελε η Α.Ε.Κ. –με όχημα την Ε.Φ.ΑΕΚ- να λειτουργήσει στα πρότυπα της «Λαϊκής Βάσης» των Ισπανικών και Γερμανικών συλλόγων.»

Ναι, καλά ακούσατε της ίδιας «Λαϊκής Βάσης» (γιατί δεν υπάρχει άλλη) που οι Κετσετζόγλου & Σία λοιδορούσαν προσπαθώντας να την αποδομήσουν μέσω φτηνών προσωπικών επιθέσεων επειδή την πρότειναν οι Καπετανόπουλος, Σταθάκος και Κοτσώνης. Τώρα πρέπει οι ίδιοι αυτοί να την «πουλήσουν» ως προοπτική στους ΑΕΚτζήδες. Προφανώς τότε δεν είχαν συνειδητοποιήσει το δεύτερο νόημα της φράσης του Οικουμενικού Πατριάρχη «Η Α.Ε.Κ. είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν». Όλες οι ιδέες/έννοιες δεν αποθνήσκουν και επειδή δεν είσαι ποτέ σίγουρος αν θα σου ξαναχρειαστούν στην πορεία πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε ότι λες και γράφεις. Φυσικά το εγχείρημα αυτό είναι από χέρι καταδικασμένο σε μηδαμινή ή μικρή επιτυχία για τρείς λόγους. Ο πρώτος είναι όσα έγραφαν και έλεγαν σχετικά μ’ αυτό τα «παπαγαλάκια» του Κ.Α.Τ. τα οποία τότε νόμιζαν ότι ο «Τίγρης» θα ήταν ο ιδιοκτήτης που ήξεραν από παληά. Ο δεύτερος είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Δεν μπορείς να ζητάς λεφτά από αυτούς που δεν έχουν και πιέζουν για την μονιμοποίηση της τιμής του εισιτηρίου στο «πέταλο» στα 5 Ευρώ. Οι ίδιοι άλλωστε σε σχόλια τους στο ΑΕΚ365 το ξεκαθαρίζουν κάθε τόσο: «Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι μετοχές. Εισιτήριο στα 5 Ευρώ για να βλέπω την ΑΕΚάρα». Εκτός και αν ο λαός της Α.Ε.Κ. ο οποίος μέσω της Ε.Φ.ΑΕΚ θ’ αποκτήσει τον έλεγχο της Π.Α.Ε. περιορίζεται στους λεφτάδες («Τίγρη», Παππά, Νοτιά, Κανελλόπουλο, Τροχανά & Σία καθώς και σε όσους κατοικοεδρεύουν στην θύρα 29 («επίσημα») όπως οι Κασνακίδης, Δημητρέλος, Μπρουσιανός & Σία. Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι οι ΑΕΚτζήδες έχουν αποτραβηχτεί από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά της ομάδας και η πλειοψηφία τους έχει κάτσει στο «σπίτι της», ενώ όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο έχουν περάσει στο στάδιο του «χειροκροτητή» («Βάλε λεφτά μεγάλε να φτιάξεις ομαδάρα και φτηνό εισιτήριο να έρχομαι να σας χειροκροτώ, αλλά λεφτά μη μου ζητάς»). Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος ο οποίος έχει να κάνει με το γεγονός ότι όπως οργανώθηκε η Ε.Φ.ΑΕΚ έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά ελιτίστικης λέσχης και όχι Συλλόγου.

«Η Ε.Φ.ΑΕΚ έχει 72% του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.».
Το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως το ποσοστό είναι λάθος. Γιατί και πώς έγινε αυτό το λάθος το εξηγούμε εδώ.

«Η διαδικασία βρίσκεται στα σπάργανα.», «Η Ε.Φ.ΑΕΚ αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει την τελική μορφή του...», Ο Μελισσανίδης έχει την ευθύνη για την Ε.Φ.ΑΕΚ…».

Όταν έχει κατατεθεί για έγκριση το Καταστατικό της Ε.Φ.ΑΕΚ (το οποίο και μάλλον θα πρέπει να έχει εγκριθεί ήδη) δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι «η διαδικασία βρίσκεται στα σπάργανα» ή ότι «η Ε.Φ.Α. δεν έχει ακόμα πάρει την τελική της μορφή». Οι παραπάνω φράσεις έχουν νόημα μόνο αν ο Καζαντζόγλου εννοεί πώς η Ε.Φ.ΑΕΚ δεν έχει αρχίσει ακόμη να δέχεται αιτήσεις εγγραφών νέων μελών. Σημειώνουμε πως σε ότι έχει σχέση με την λειτουργία και τα προνόμια που θα έχουν οι διάφορες κατηγορίες μελών της έχουμε ήδη γράψει εδώ. Η τελευταία όμως φράση μας μπερδεύει ως προς την σκοπιμότητα της. σύμφωνα με την νομοθεσία το Δ.Σ. είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του Σωματείου (της Ε.Φ.ΑΕΚ εν προκειμένω). Συνεπώς ο Μελισσανίδης θα ήταν υπεύθυνος μόνο αν ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. Την θέση όμως αυτή την έχει έστω και προσωρινά η Αγγελική Αρκάδη. Εκτός και αν ο Καζαντζόγλου εννοεί πως ο «Τίγρης» (μαζί με τον Παππά) θα χρηματοδοτεί την Ε.Φ.ΑΕΚ (θα έχουν από κοινού την ευθύνη της οικονομικής της επιβίωσης) η οποία θ’ αποκτά μετοχές της Π.Α.Ε. Έτσι η Π.Α.Ε. θα χρηματοδοτείται από αυτούς χωρίς αυτοί να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της.      

Κλείνοντας το θέμα της Ε.Φ.ΑΕΚ θα θέλαμε να ζητήσουμε μια «χάρη» από τους ανώνυμους σχολιογράφους του blog SPORTS TRIUNFO οι οποίοι κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί με την Ε.Φ.ΑΕΚ Κύριοι δεν είναι ούτε ωραίο ούτε και «σωστό» να βγάζετε την πικρία που νοιώθετε για όσα κάποιοι δεν κάνουν ή τα κάνουν μέσω παρένθετων («μπροστινών»). Σίγουρα κάποιοι από τους 25 ιδρυτές της (οι οποίοι προφανώς κατά παράκληση του Μελισσανίδη και όχι επειδή το ένοιωθαν ως ανάγκη) υπέγραψαν για την ίδρυση της ν’ αξίζουν κάποια σκωπτικά και κακεντρεχή σχόλια. Είναι όμως αδύνατον ν’ αναφερθείς μόνο σε κάποιους από αυτούς χωρίς κάποια από τα σκάγια να πάρουν και τους υπόλοιπους. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε συμπεριλήφθηκαν και άτομα όπως π.χ. οι Μαργαρίτης, Μουρίκης και Παπαϊωάννου. Θα επιθυμούσαμε λοιπόν στο μέλλον όταν θα θέλατε να σχολιάσετε το ιδιοκτησιακό της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. «να μην χτυπάτε το σαμάρι επειδή δεν μπορείτε να χτυπήσετε το γαϊδούρι».

Τώρα όσο αφορά το δεύτερο κείμενο του Στ. Καζαντζόγλου σχετικά με τις «Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» το οποίο ανέβηκε στις 17 Φλεβάρη εκτός από το σύντομο σχόλιο μας σας παραθέτουμε και μια «πληρωμένη απάντηση» από έναν από τους ανώνυμους σχολιαστές του blog SPORTS TRIUNFO(βλέπε εδώ). Έχουμε διαβάσει πολλές φορές το ίδιο σχόλιο «περί εσωστρέφειας» και ειλικρινά έχουμε πλέον μπαφιάσει μ’ αυτό. Το σχόλιο αυτό γράφεται περιοδικά από όσους έχουν επιλέξει να μεταβληθούν σε «απολογητές» και «υπερασπιστές» της «νέας εποχής της Α.Ε.Κ.».

Γράφοντας «περί εσωστρέφειας» και αντιδιαστέλλοντας την με τις επιτυχίες κυρίως της ποδοσφαιρικής θέλουν να μας πείσουν πώς αν «βγάλουμε τον σκασμό» για όσα στραβά βλέπουμε και αντικαταστήσουμε την κριτική για όσα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα (ή για όσα δεν γίνονται αν και θα έπρεπε) όλα θα γίνουν «ως δια μαγείας» καλύτερα. Θα εξαφανιστούν τα οικονομικά προβλήματα, τα κατασχετήρια και γενικά όλα όσα έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα την περηφάνεια του ΑΕΚτζή και ειδικά όσων είναι μέλη του Σωματείου. Έτσι αν όλοι «συσπειρωθούμε» όλα θα φτιάξουν: ο Μελισσανίδης θα «ψηθεί» και γι’ άλλες μεταγραφές, ο Αγγελόπουλος θα κάνει το ίδιο στο μπάσκετ και ως δια μαγείας θα βρεθούν περισσότερα λεφτά για την Ερασιτεχνική.

Το «κρίμα» για την Ερασιτεχνική είναι που ο Καζαντζόγλου δεν έχει καμιά 10 εκ. Ευρώ για ν’ αναλάβει να ξεχρεώσει τα «γαμησιάτικα» των προηγούμενων και έτσι ν’ αναστήσει την «Μάνα Α.Ε.Κ.». όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί ο ίδιος εδώ και κάμποσο καιρό πρώτος αυτός εφάρμοσε αυτά που μας προτείνει, δηλαδή την «σιγή ασυρμάτου» μη τυχόν και γυρίσει το Σωματείο στην εσωστρέφεια. Το σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι ότι αυτά τα υποστηρίζει κάποιος γραπτώς όταν κάθε πράξη που εκπορεύεται από την «ενιαία Α.Ε.Κ.» καλύπτεται από τέτοια μυστικοπάθεια που φτάνει στα όρια της παράνοιας. Για παράδειγμα η υφαρπαγή της ψήφου της Γ.Σ. σχετικά με το παραχωρητήριο ή ακόμα και η Α.Μ.Κ. της Π.Α.Ε. με την οποία η Ε.Φ.Α. έγινε κάτοχος του 80% και όχι του 72% των μετοχών της Π.Α.Ε.

Βλέπουμε λοιπόν ότι και τα δύο του κείμενα φλερτάρουν από την (ημι)ενημέρωση, ως την κατάθεση άποψης γαρνιρισμένα με μπόλικη αποθέωση του «ισχυρού άνδρα» στα όρια της εκδούλευσης. Εμείς του προτείνουμε αν θα ήθελε να γράφει/επαναλαμβάνει την ίδια μέρα κάθε μήνα (π.χ. είτε την τρίτη Παρασκευή, είτε κάθε 15) ένα (ή το ίδιο) κομμάτι στο οποίο από τη μια ν’ αποθεώνει τον «Αρχηγό» και από την άλλη να κατακεραυνώνει εμάς τους μεμψίμοιρους που οδηγούμε την Α.Ε.Κ. σε εσωστρέφεια. Μόνο να μας πεί ποια θα είναι η μέρα για να μη μας έρχεται ξαφνικό.              

Υ.Γ. Ο επόμενος που θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα/αλλοθι για να δικαιολογήσει (έστω και έμμεσα) τα τωρινά χάλια της Ερασιτεχνικής την άθλια οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν από τους προηγούμενους θα κερδίσει θέση στο επόμενο Δ.Σ. της. Να ξέρει όμως πως εκτός από την εκδούλευση δεν ξεγελά κανέναν άλλο εκτός του εαυτού του.

πηγή : aek-watch.gr

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

765650
ΣήμεραΣήμερα86
ΧθεςΧθες169
ΕβδομάδαΕβδομάδα241
ΜήναςΜήνας5178
ΣυνολικάΣυνολικά765650
Επισκέπτες Online 6

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook