Στο συγκεκριμένο κομμάτι θα ξεκινήσουμε χωρίς καμιά προετοιμασία και εισαγωγή. Θα σας αραδιάσουμε τις τέσσερις αποκαλύψεις τις σχετικές με το Σωματείο μας και ακολούθως θ’ αναφερθούμε στην κατάσταση του όπως πράγματι αποτυπώνεται καθημερινά. Οι αποκαλύψεις που ακολουθούν αν και είναι όλες σχετικές με την Ερασιτεχνική δίνονται μεμονωμένες γιατί ακόμη και ως μεμονωμένες δεν χάνουν κάτι από την ένταση και τη σημασία τους. Οι «πουθενάδες» -που όμως είναι παντού- σας ενημερώνουν:

Αποκάλυψη Ν. 5

Γνωρίζουμε από 15νθημέρου ότι ο «έκπτωτος» Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλεξίου πρόκειται ν’ αντικατασταθεί από τον Α. Ανατολιωτάκη. Λεπτομέρειες σχετικά σας αποκαλύψαμε ήδη από την προηγούμενη βδομάδα (βλέπε εδώ) Ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί (υποτίθεται ότι θα συμβεί τις επόμενες μέρες) και ένας από τους λόγους είναι ότι ο Αλεξίου (ο οποίος είναι -με κάθε έννοια- «καμμένο χαρτί» για την Ερασιτεχνική) παζαρεύει τους όρους με τους οποίους θ’ αφήσει την θέση του Προέδρου!!! Ένας από τους όρους αφορά την μη επιστροφή των υπαλλήλων που είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και ειδικότερα κάποιου/κάποιων συγκεκριμένων. Προφανώς όμως αν γυρίσουν κάποιοι μόνο και όχι όλοι θα εγερθούν ερωτήματα σχετικά με την διαφορετική αντιμετώπιση τους.

Τα (αμείλικτα) ερώτηματα είναι:

Ποιός είναι (τι ιστορία και τι εκτόπισμα έχει στην Α.Ε.Κ.) ο Αλεξίου για να βάζει όρους προκειμένου να κάνει το αυτονόητο. Δηλαδή, όντας «έκπτωτος» και άρα επικίνδυνος για το Σωματείο να το απαλλάξει από την παρουσία του;
• Σε ποιές πλάτες στηρίζεται (σίγουρα όχι του «Τίγρη») για να συμπεριφέρεται μ’ αυτόν τον τρόπο;
• Πώς το ανέχεται αυτό ακόμα (αν το ανέχεται) ο «Τίγρης» και γιατί δεν τον «εκπαραθυρώνει»; Στο κάτω-κάτω αφού με την «έγκριση» του πήραν τον έλεγχο του Σωματείου αποκλείοντας (όσο γινόταν) άλλες υποψηφιότητες, τώρα με την αποδοκομασία του πρέπει να τα μαζεύει όποιος αποτελεί κίνδυνο για τη Α.Ε.Κ. συνολικά. Έτσι δεν πάει;

Αποκάλυψη Ν. 6

Όλοι γνωρίζουμε (πλέον) για τον (τουλάχιστον άκομψο) τρόπο αντικατάστασης του Κοτσάτου από τον πρώην συνεργάτη και κουμπάρο του Αλεξίου. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως όλοι μας (και σήμερα οι «πουθενάδες» σας το αποκαλύπτουν) είναι ότι μετά την αντικατάσταση του Κοτσάτου και την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου από τον Αλεξίου δεν συντάχθηκε το απαραίτητο πρακτικό της εκπροσώπησης του Σωματείου στο οποίο ως εκπρόσωπος του θα ορίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος. Ο λόγος για την (σκόπιμη όπως θα δούμε) «αβλεψία» αυτή είναι ότι ο Αλεξίου γνώριζε πολύ καλά και τουλάχιστον από τότε (παρά τα όσα έλεγε) το κώλυμμα που υπάρχει (και το οποίο δεν διορθώνεται πλέον) και γι’ αυτό δεν συνέταξε το σχετικό πρακτικό. Έτσι εξηγείται ότι δεν υπογράφει ο ίδιος (εδώ και καιρό) κανένα έγγραφο του Σωματείου (εξαιρουμένων των Πρακτικών των εκτάκτων Γ.Σ. που ίδρυσαν τις Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε).

Η «μαϊμουδιά» του αυτή αφ’ ενός αποδεικνύει ότι γνώριζε πως είναι «έκπτωτος» και άρα δεν μπορούσε να εκπροσωπεί το Σωματείο και αφ’ ετέρου αποτελεί μιά πρώτης τάξεως απάτη σε βάρος του Κοτσάτου, ο οποίος ενδέχεται να μην γνωρίζει από αυτές τις ουσιαστικές «τυπικότητες» ή να νομίζει πως έχει αλλάξει η εκπροσώπηση του Σωματείου. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος για λογαρασμό του Σωματείου έναντι του Δημοσίου είναι (ακόμη) ο Κοτσάτος.

Αποκάλυψη Ν. 7

Αναρωτιούνται κάποιοι για ποιό λόγο δεν έχει γίνει ακόμη η αντικατάσταση του Αλεξίου. Για τον έναν λόγο ενημερωθήκατε (βλέπε παραπάνω την Αποκάλυψη Ν. 5). Ο δεύτερος λόγος είναι ότι όπως μαθαίνουμε ο «Τίγρης» βλέποντας την οικτρή κατάσταση του Σωματείου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ν’ αλλάξει τακτική και να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, οι οποίες και ενδέχεται να εκδηλωθούν άμεσα. Δεν θα προχωρήσουμε περισσότερο γιατί όπως είναι κατανοητό όλες αυτές οι σκέψεις βρίσκονται ακόμα στην διαμόρφωση τους και καλό θα ήταν ν’ αφήσουμε τον Μελισσανίδη απερίσπαστο ν’ αποφασίσει «τι και πώς» θέλει να κάνει.

Αποκάλυψη Ν. 8

Έστω ότι είσαι μέλος της Ερασιτεχνικής και παρ’ ότι δύσκολα εξοικονομείς τον επιούσιο θες (επειδή είσαι περήφανος και δεν θες να χρωστάς) να εξοφλήσεις την συνδρομή σου στο Σωματείο. Επίσης επειδή θέλεις να πάρεις κλίμα από την Ν. Φιλαδέλφεια περνάς από τα (νέα) γραφεία της Ερασιτεχνικής. Όπως είναι λογικό (αν και έχεις μια σχετική βεβαιότητα) ρωτάς τις υπαλλήλους (μόνο γυναίκες) να σου πούν ποιού χρόνου συνδρομή χρωστάς.

Πως θα ένοιωθες (και πως θ’ αντιδρούσες) αν σου απαντούσαν ότι δεν είναι σε θέση να σ’ εξυπηρετήσουν, πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τις (πιθανές) οφειλές σου. Πως θα ένοιωθες αν σου πρότειναν να πληρώσεις όλη την συνδρομή (ή και αναλογία της) «και τα βρίσκουμε παρακάτω»;

Αν παρ’ όλα αυτά αναρωτηθείς αν «είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην Α.Ε.Κ.» εμείς από σεβασμό δεν θα σου απαντήσουμε. Ακόμη και αν αναρωτηθείς μήπως είσαι «λαλάκας», εμείς και πάλι δεν θα κάνουμε κιχ. Ωστόσο αν αναρωτηθείς «πόσο καιρό ακόμα θα τ’ ανεχόμαστε αυτά;», εμείς θ’ ανταπαντήσουμε «έλα ντε!».

Έκκληση πρός τον Μελισσανίδη.

Κατά περιόδους έχουμε διαβάσει μηνύματα και επιστολές τόσο απλών φιλάθλων της Α.Ε.Κ. όσο και μελών του Σωματείου. Από μιά μικρή και συγκινητική επιστολή ΑΕΚτζή από την Ιταλία ώς την τοποθέτηση του προπονητή του Χάντμπολ Γ. Αρβανίτη υπάρχει μιά και μόνη απορία: « Γιατί ο «Τίγρης» δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση και στην Ερασιτεχνική; Πώς αντέχει να την βλέπει σ’ αυτά τα χάλια;».

Εννοείται πως εμείς οι «πουθενάδες παρατηρητές» (που βρισκόμαστε όμως παντού) θεωρούμε αυτονόητη την εμπλοκή του «Τίγρη» τουλάχιστον στην διαδικασία εκκαθάρισης της κοπριάς που με τα χρόνια έχει μαζευτεί και εκτός τς μπόχας εκλύει και μύγες κάνοντας την κατάσταση αποπνιχτική. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να φύγουν όλοι (οποιαδήποτε θέση και αν είχαν) που τα τελευταία χρόνια διαχειρίζονταν τις τύχες του Σωματείου. Εκτός όσων μπήκαν (ειδικά στο Δ.Σ.) πέρισυ τον Ιούνιο και όσους κατά καιρούς έχουν λοιδωρηθεί παρ’ ότι έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει (π.χ. Ανατολιωτάκης, Γεωργαντζόγλου κ.α.) όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να «την κάνουν».

«Τίγρη» πάρε τ’ όπλο σου και ξεκαθάρισε πλήρως την κατάσταση. Μετά μέσω μιάς πλήρους ανοικτής -χωρίς αποκλεισμούς- εκλογικής διαδικασίας το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει θα έχει την αποστολή της ανόρθωσης του Σωματείου. Φυσικά όλα αυτά μπορούν να πετύχουν μόνο αν υπάρξει διοικητικό σύστημα που ν’ ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της ανόρθωσης του Σωματείου. Επίσης απαιτείται η οικονομική σχέση «Μάνας» με «κόρες» (Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε.) να μπεί στην σωστή βάση και το ποσοστό της (10%) να υπολογίζεται σωστά (όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει).

Σχολιασμός της επικαιρότητας των τμημάτων της Ερασιτεχνικής.

Η κατάσταση σε κάθε τμήμα αρχίζει να γίνεται απελπιστική. Αυτά που φαίνεται να είναι σε καλύτερη μοίρα είναι το «καταδικασμένο» από πολλούς (ειδικά μετά την φυγή Λαζόπουλου και την εξοντωτική τιμωρία για τα επεισόδια στον τελικό με τον Διομήδη Άργους) Χάντμπολ. Το δεύτερο είναι αυτό του γυναικείου Βόλλεϋ. Όλα τα υπόλοιπα φθείρονται ωσότου να καταρρεύσουν από το βάρος των εγκλημάτων που διέπραξαν όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες τους.

Στο μεν Χάντμπολ φαίνεται ότι όσοι από τους παίκτες μπορούν να βρούν ομάδα είτε έχουν αρχίσει να το σκέφτονται να φύγουν, είτε έχούν αρχίσει το πακετάρισμα. Την ίδια στιγμή κάποιες πληροφορίες φέρνουν ακόμη και τον προπονητή Γ. Αρβανίτη στην έξοδο από την ομάδα και την Α.Ε.Κ.

Στο δε γυναικείο Βόλλεϋ η ομάδα μέχρι στιγμής έχει νικήσει όλα της τα παιχνίδια με μοναδική εξαίρεση τον Π.Α.Ο. (ο οποίος είναι φέτος ιδιαίτερα δυνατός), ενώ κριτήριο για τις δυνατότητες της (αν δεν την αφήσουν να διαλυθεί) είναι το παιχνίδι με τον Γαύρο. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το τμήμα μιλά για την παραμονή ως στόχο και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της προηγούμενης βδομάδας (την ευρωπαϊκή της ρεβάνς) κάποιοι θεωρούσαν ότι τους «κάνουν πλάκα» τα κορίτσια.

Το ευρωπαϊκό παιχνίδι όμως μας προσγείωσε απότομα. Όπως το βλέπουμε εμείς υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

• Είτε τα κορίτσια έχασαν την πρόκριση επίτηδες (ειδικά η απόδοση τους στο «χρυσό σετ» δίνει λαβές για «πονηρές» σκέψεις) θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα στην Διοίκηση (συμπεριλαμβάνονται και οι Έφοροι).
• Είτε τους υποδείχθηκε να χάσουν γιατί το Σωματείο στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να πληρώνει για ευρωπαϊκά ταξίδια.

Όσον αφορά την ουσία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι από τα παραπάνω πράγματι ισχύει. Ακόμη και στο θεωρητικό ενδεχόμενο που δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και το αποτέλεσμα οφείλεται σε μιά «κακή βραδιά», η κακή απόδοση μπορεί άνετα ν’ αποδωθεί στις ψυχολογικές επιπτώσεις όσων βιώνουν οι παίκτριες το τελευταίο διάστημα.

Για το αντρικό Βόλλεϋ δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Είναι ήδη στην Α2. Το χειρότερο όμως είναι η δικαιολογία που προέβαλε ο «έκπτωτος» Αλεξίου σ’ αυτούς που του την «έπεσαν» στο κλειστό της Γλυφάδας το προηγούμενο Σάββατο. «Το τμήμα έχει χρέη 300.000 και κανείς δεν το αναλαμβάνει». Τουλάχιστον μ’ αυτή την σαρθρή δικαιολογία γλύτωσε το ξύλο (πρός το παρόν τουλάχιστον). Πάλι καλά που από 400.000+ που ήταν το 2013 κατέβηκαν στα 300.000 Ευρώ. Αυτό όμως ήταν τουλάχιστον παιχνιδάκι γι’ αυτούς που ισχυρίζονταν ότι βρήκαν 10.000.000 χρέη της Ερασιτεχνικής και τα μείωσαν στα 5.000.000 Ευρώ. (Σημείωση: Για το ζήτημα αυτό έχουμε γράψει σχετικά. Φαίνεται ότι μπερδεύουν το σύνολο του Παθητικού -όπως εμφανίζεται στον τελευταίο ισολογισμό της Ερασιτεχνικής- με τα χρέη. Δηλαδή μπερδεύουν την βούρτσα με την _ού_σα).

Τώρα αν μας ρωτήσετε γιατί με τον ίδιο μαγικό τρόπο δεν τα μηδένισαν, εμείς με λύπη μας θα σας απαντήσουμε πώς ξέρουμε μεν περισσότερα απ’ όσα έχουμε αποκαλύψει, αλλά δεν είμαστε δε μάντεις και γι’ αυτό δεν έχουμε απάντηση. Να πλήρωσαν πάντως ή να τους χάρισαν οι πιστωτές και προμηθευτές της Ερασιτεχνικής 5.000.000 ευρώ αποκλείεται. Το πολύ πολύ να διαγράψανε τα λεφτά που χρωστούσε η Ερασιτεχνική για την κατεδάφιση του γηπέδου (τα οποία ήταν τουλάχιστον 3.000.000+ Ευρώ).

Κλείνοντας καλό θα ήταν πρίν ξεκουμπιστεί ο Αλέξης να αποδόσει πλήρη λογαριασμό (που και πόσα διατέθηκαν) για τα λεφτά που εισέπραξε η Ερασιτεχνική από την Π.Α.Ε. την περσυνή περίοδο, έτσι για να ξέρουμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Τέλος διατυπώνουμε την εξής απορία:
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των Εφόρων των τμημάτων (με τελευταίο τον Μακρή του αντρικού Βόλλεϋ) τα τμήματα έπεσαν έξω στους προγραμματισμούς τους γιατί υπολόγιζαν ότι θα είχαν χορηγούς ικανούς να τα βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσουν. Οι σχετικές συζητήσεις με την Διοίκηση έλαβαν χώρα τον περασμένο Μάρτη. Από τότε οι Έφοροι πορεύτηκαν με βάση αυτές τις διαβεβαιώσεις δημιουργώντας έτσι χρέη τα οποία ήταν μη διαχειρίσιμα με τις νέες συνθήκες.

Το θέμα είναι ποιος και σε ποιο χρονικό σημείο κατάλαβε ότι ο συνολικός προγραμματισμός της Ερασιτεχνικής είχε εκτροχιαστεί και πως όλα ήταν στον αέρα; Γιατί προχώρησαν -όσα τμήματα το έπραξαν- σε μετεγγραφές;

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά αυτό δεν βοηθά ούτε παρηγορεί πολύ γιατί τα προβλήματα και τ’ αδιέξοδα (όλα έχουν οικονομική διάσταση) παραμένουν και απαιτούν μια κάποια λύση. Η μεγαλύτερη ζημιά στο Σωματείο είναι ηθική και όχι οικονομική και καθιστά την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. παρακατιανή, ειδικά την ώρα που υποτίθεται ότι τόσο το ποδοσφαιρικό όσο και το μπασκετικό τμήμα αρχίζουν την προσπάθεια της επαναφοράς στο κορυφαίο επίπεδο καθεμιά τους.

Πηγή: www.aek-watch.gr

      ( - Για να μας αφήσετε το σχόλιό σας πατήστε εδώ )

Αναζήτηση

Επισκεψιμότητα

765627
ΣήμεραΣήμερα63
ΧθεςΧθες169
ΕβδομάδαΕβδομάδα218
ΜήναςΜήνας5155
ΣυνολικάΣυνολικά765627
Επισκέπτες Online 5

Συλλογή Απόψεων

Σας αρέσει η νέα μας ιστοσελίδα ;

Πολύ - 55.6%
Αρκετά - 22.2%
Λίγο - 11.1%
Καθόλου - 11.1%

Συνολικές ψήφοι: 9
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 04 Ιαν 2013 - 11:00
Facebook